Opposisjonsleder Matteo Salvini i det italienske senatet i Roma onsdag 12. februar 2020.
annonse
annonse

Italias tidligere innenriksminister og hovedopposisjonell, Matteo Salvini, sier at han vil møte i rettssaken hvor han står tiltalt for å ulovlig ha anholdt innvandrere.

Salvini blir beskyldt for «alvorlig kidnapping» i sammenheng med episoden da han nektet å åpne italienske havner for 130 migranter som ble reddet av den italienske kystvakten i Middelhavet forrige juli.

Salvini risikerer opptil 15 års fengsel og et permanent forbud mot å ha politisk verv.

annonse

Trassig

Salvini skrev i en serie med tweets at han ikke vil flykte eller unnvike rettssaken. Han lovte at han ville kjempe mot det han kalte for «politisk aggresjon» mot ham og at han stoler på dommernes habilitet og nøytralitet i den kommende rettssaken.

Ekspert om Salvini: – Faktum er at store deler av Italias befolkning er veldig fornøyd med det han har gjort så langt

annonse

Salvini forsvarte sin politikk med å si at «forsvaret av fedrelandet er en hellig plikt.»

– Jeg angrer ingenting. Jeg forsvarte grensene til landet mitt og sikkerheten til mine barn og barna til italienere, sa han under forsvarstalen i senatet.

Streng

I løpet av sine 14 måneder som Italias innenriksminister, omfavnet Salvini en mye strengere politikk når det kommer til å håndtere migranter som ble reddet i Middelhavet av internasjonale NGOer og den italienske kystvakten.

Han nektet dem gjentatte ganger å gå i land i havner i Italia, som utløste konflikter mellom Roma og Brüssel.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon