Faksimile fra Samhällsnytt.
annonse
annonse

En mann fikk flere tenner knust og påført benbrudd i kjeven, etter å ha bedt en innvandrergjeng om å slutte å kaste egg på bilen hans. 

I oktober 2019 ble en mann i Borås i Sverige mishandlet av en gjeng innvandrerungdommer. Mishandlingen ble filmet, og videoklipp ble delt i sosiale medier. Det rapporterer nettavisen Samhällsnytt. 

Mannen kom kjørende på en gate i bydelen Norrby i Borås, da flere personer begynte å kaste egg på bilen hans. Mannen, som er i 25-årsalderen, stoppet bilen og gikk ut for å konfrontere gjengen. Da ble han etter hvert angrepet og mishandlet av ungdommene. 

annonse

Les også: Innvandrerungdommer knivstakk svensker under masseslagsmål på Burger King

10 til 15 gjerningsmenn

Ifølge politiets etterforskningsprotokoll ble mannen angrepet av 10 til 15 personer, som begynte med å sparke og slå ham mot hodet og kroppen. Han fikk minst ett brudd i kjeven, knuste tenner, hevelser i ansiktet, skrubbsår på hendene og i ansiktet, samt smerter i ryggen og i ribbena. 

annonse

Til slutt klarte han å flykte, og tok seg til politistasjonen, der han ble møtt av en politiansatt ved døren. Mannen ble så fraktet til sykehus, der skadene ble dokumenterte.

Vandaliserte mannens bil

Politiet gjennomførte så en åstedsundersøkelse av mannens bil. Vindusruter var blitt knust og sidespeilene ødelagt. I tillegg hadde bilen fått flere bulker. 

Offeret har fortalt i avhør at gjengen hadde gitt ham klar beskjed om at det er de som bestemmer i Norrby. Han har også meddelt at ungdommene så ut som «syrere og somaliere». 

Les også: Svenske dømt for hat mot folkegruppe – kritiserte muslimsk kvinnemishandler

Filmet volden

annonse

Noen av gjerningsmennene filmet mishandlingen, og la filmen ut på det sosiale mediet Snapchat. Samhällsnytt har fått tilgang på klippet, og har lagt det ut på sine nettsider.

Syv personer tiltalt

Politiet har ved hjelp av overvåkningskameraer, Snapchat-filmen og sporing av mobiltelefoner klart å identifisere flere mistenkte. Syv personer, som alle er mellom 15 og 21 år gamle, står nå tiltalt for mishandlingen.

Rettssaken startet tirsdag. Alle de syv mistenkte nekter straffskyld, til tross for videobevisene, som klart viser de tiltalte personene idet de mishandler offeret. 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon