Mikael Damberg. Foto: TT News Agency/Fredrik Sandberg via REUTERS
annonse
annonse

Michael Damberg fra Socialdemokraterna mener økningen i brutale ran begått av ungsommer kommer av at gjerningsmennene ikke føler de har en plass i samfunnet. 

Nylig ble et brutalt ran, der en 18-åring ble ranet av to yngre personer som blant annet urinerte offeret i munnen, omtalt i svensk presse. Hendelsen har vakt sterke reaksjoner i deler av svensk offentlighet.

Les også: Sverige: Voldtekter og drap henlegges, mens politiet prioriterer «hatkriminalitet»

annonse

– Klarte seg ikke på skolen

Sveriges innenriksminister Mikael Damberg fra Socialdemokraterna ble i et intervju i programmet Aktuelt på SVT, Sveriges rikskringkaster, bedt om å forklare hva som er årsaken til økningen i de brutale angrepene på svenske borgere. Uttalelser fra intervjuet er gjengitt av nettavisen  Nyheter Idag.

  Det må jo handle om en manglende foreldrerolle og om normer og moral, verdier som man går over i disse gjengene, og det er veldig alvorlig. Det andre er vel at en del av ungdommene kjenner håpløshet, at de ikke klarte seg på skolen, at de ikke føler at det finnes en plass for dem i samfunnet, svarte innenriksministeren. 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon