Fra en tidligere markering ved synagogen i København der en jødisk vakt ble drept 14. februar 2015. Tre personer mistet livet i terroren. Foto: Nikolai Linares / NTB scanpix
annonse
annonse

Terrorfrykten i Danmark har falt. Det viser en ny undersøkelse fem år etter at København ble rammet av terror mot et kulturhus og en synagoge.

En filminstruktør og en jødisk vakt ble drept, og flere politifolk ble skadd da en ung IS-sympatisør fyrte av en rekke skudd i København 14. februar 2015. Gjerningsmannen ble senere drept av politiet.

I dag oppgir 18 prosent av danskene at de frykter terror. Det viser tall fra TrygFonden, som i en tilsvarende undersøkelse fra 2017 fortalte om terrorfrykt hos 23 prosent av danskene. Tallene er dermed på vei nedover.

annonse

Danskenes terrorfrykt ble imidlertid ikke påvirket av angrepet i 2015, oppgir TrygFondens forskningssjef Anders Hede. Han forklarer frykten fra 2017 med terrorangrep andre steder i Europa.

Etter 2015 er blant annet Brussel, Nice, London, Manchester, Istanbul, Stockholm og Barcelona rammet av større angrep med et høyt antall døde.

– Heldigvis er danskenes frykt for terror på vei tilbake til et mer normalt nivå, noe vi ser i vår nye trygghetsmåling, sier forskningssjefen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon