Peter Navarro. Foto: Skjermdump.
annonse
annonse

En av Trumps nærmeste Kina-rådgivere, Peter Navarro, krever svar av Beijing om hvordan coronavirus-krisen kunne oppstå.  

Kinesiske myndigheter visste allerede om coronavirus-utbruddet i Wuhan begynnelsen av desember, men omverden ble ikke gjort oppmerksom på krisen før 31. desember; som er dagen etter at varsleren, legen Li Wenliang, hadde gått offentlig ut med informasjonen på kinesiske sosiale medier.

Li ble senere straffet kinesiske myndigheter for å ulovlig ha gått ut med informasjonen, før han selv døde av coronaviruset.

annonse

Krever svar

I et intervju med Fox News, stiller Navarro seg svært kritisk til kinesiske myndigheters håndtering av coronavirus-utbruddet, og krever svar på hvordan krisen kunne oppstå.

– Kineserne må svare på spørsmålet om hvordan dette startet. Dette er ikke det riktige tidspunktet, fordi vi må bekjempe krisen først, men Kina må bli holdt ansvarlig, sa Navarro.

annonse

Artikkelen fortsetter

Kinesisk ekspert frykter at 60 prosent av verdens befolkning smittes, massivt antall kan dø

Hjemflagging av legemiddelindustrien

Navarro forklarte også at Kina har stoppet all eksport av legemasker som egentlig skulle til USA etter coronavirus-utbruddet, som gjør amerikanerne mer sårbare i tilfelle et større coronavirus-utbrudd i USA. Kinesiske myndigheter har også nasjonalisert utenlandske firmaer som produserer slike masker.

– Kina har stoppet all eksport av N95-masken, som våre leger kommer til å trenge til å bekjempe influensa og coronaviruset, sa han.

Navarro mener at dette burde være en oppvekker for USA, og går derfor til orde for å flagge hjem store deler av forskyningckjeden til den amerikanske legemiddelindustrien og produksjonen av medisinsk utstyr, for å ikke være sårbare for lignende pandemier i fremtider.

annonse

Kinesisk biologisk våpen?

Det har vært mye snakk på internett om coronaviruset faktisk kan være et biologisk våpen som har blitt utviklet i det høyteknologiske laboratoriet Wuhan Institute of Virology, som bare noen få kilometer unna episenteret til utbruddet.

Teorien blir først fremmet av Dr. Francis Boyle, ekspert på biologiske våpen og professor på University of Chicago, men har blitt avskrevet som ren konspirasjonsteori av en rekke eksperter.

På søndag, gikk likevel den republikanske senatoren Tom Cotton offentlig ut på Twitter og insinuerte at Kina kan ha utviklet coronaviruset som et biologisk våpen.

Skjermdump.

Amerikansk biologisk våpen?

Den innflytelsesrike kinesiske YouTuberen Jonathan Ho Chi-kwong fra Hong Kong, som har mer enn 210.000 abonnenter, har i flere uker hevdet at viruset faktisk ble utviklet av Washington, som ledd i USAs mangesidig krig mot Kina.

Denne teorien ble også fremmet av den russiske nyhetskanalen Channel One, som påstod at USA kan ha utviklet viruset for skade den kinesiske økonomien for å svekke en geopolitisk rival, eller for at den amerikanske legemiddelindustrien skulle tjene penger på å selge vaksiner mot pandemien.

Denne teorien blir også avskrevet som en konspirasjonsteori av internasjonale eksperter.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon