Illustrasjonsbilde. Foto: Are Føli / NTB scanpix
annonse
annonse

Statsminister Erna Solberg (H) mener at klima er irrelevant for arbeidet med iskanten.

Venstre-leder Trine Skei Grande har uttalt at saken om iskanten er den viktigste for Venstre i 2020. Partiet har vedtatt å flytte iskanten sørover og vil ha «klimavern» av Barentshavet i nord. Det fnyser statsministeren av, skriver Klassekampen.

– Jeg avviser det som noen forsøker: Å gjøre dette til en klimadiskusjon. Iskanten har først og fremst med miljøspørsmål å gjøre. Det handler om sikkerhet og miljø, sier Solberg.

annonse

Les også: Sp-Arnstad med signaler om iskanten

KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad gir begge sine regjeringspartnere rett, men understreker viktigheten av klimaargumentet.

– Klima er løftet mer på dagsorden. Klimaargumentet har blitt sterkere enn tidligere i diskusjonen om hvor mye olje vi kan ta opp. Vi må verne de mest sårbare områdene. Det er Lofoten, Vesterålen og Senja, Mørebankene, iskanten og nordover, sier Ropstad.

annonse

Venstres energi- og miljøpolitiske talsperson Ketil Kjenseth sier seg også uenig med statsministeren.

– Iskanten er også et klimaspørsmål, sier han.

På spørsmål om statsministeren er villig til å trekke iskanten sørover, svarer hun slik:

– Nå har ikke jeg tenkt til å gå inn på å gi noen svar på hvor jeg legger meg. Høyre har stått for den iskanten som er i dag. Så skal vi ha de gode diskusjonene. Det kommer aldri noe godt ut av at alle skal erklære noe, og så skal man sitte og forhandle i en regjering, sier Solberg.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon