Kina og Vatikanstaten møttes under sikkerhetskonferansen i München i Tyskland. Foto: Jens Meyer / Ap / NTB scanpix
annonse
annonse

Kinas utenriksminister Wang Yi og erkebiskop Paul Gallagher møttes for første gang under den pågående sikkerhetskonferansen i München.

– Dagens møte er det første mellom Kinas og Vatikanstatens utenriksministre. Det vil åpne for videre samtaler og møter i framtiden, sa Wang ifølge den regjeringsvennlige avisen People’s Daily.

Møtet på toppnivå mellom de to statene er uvanlig fordi de ikke har en diplomatisk forbindelse. Forholdet har likevel blitt bedre mellom de to partene etter at de i 2018 inngikk en avtale om utnevnelser av katolske biskoper i Kina.

annonse

Wang kaller avtalen banebrytende og sier den har gitt positive resultat.

Wang og Gallagher møttes under den internasjonale sikkerhetskonferansen som denne helgen arrangeres i München i Tyskland. De diskuterte også Kinas innsats for å forhindre spredningen av det nye koronaviruset, som så lang har tatt livet av over 1.500 mennesker i Kina og smittet mer enn 66.000 landet.

Kina brøt forbindelsene til Vatikanstaten i 1951. I en uttalelse sier Vatikanstaten at helgens møte var hjertelig og at kontakten mellom de to partene har utviklet seg positivt.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon