Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Document offentliggjorde navnet på en gynekolog som ble dømt til 12 års fengsel for seksuelle overgrep mot egne pasienter. Advokat Brynjar Meling ville stoppe offentliggjøringen.

Gynekologen Vivek Kumar Sethi krevde at retten skulle pålegge Document å fjerne sakene avisen har publisert om dommen mot ham, men tapte fullstendig i Oslo byfogdembete, som avviste saken. Det skriver Document.

Advokat Brynjar Meling forsøker å få fjernet Document-sak om voldtektsdømt gynekolog

annonse

– Oslo byfogdembete har avvist en begjæring om midlertidig forføyning fra en gynekolog som er dømt for en rekke seksuelle overgrep mot egne pasienter. Gynekologen mente han hadde krav på anonymisering. Det var ikke byfogdembetet enige i, skriver Redaktørforeningen.

Hadde Advokat Brynjar Meling vunnet frem med sin klients krav ville Document måtte ha slettet eller anonymisert sakene om den overgrepsdømte gynekologen. Vivek Kumar Sethi ble idømt 12 års fengsel for voldtekt av syv pasienter.

Mannen tapte på alle punkter, og må betale Documents saksomkostninger på 34.500 kroner.

annonse

Document har siden onsdag bedt advokat Meling om en kommentar til kjennelsen, uten å få svar.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon