Illustrasjonsfoto: Roni Schutzer/Israel Sun/REX
annonse

En afrikansk migrant fra Senegal, bosatt i Italia, påstod at han hadde blitt utsatt for et voldelig, rasistisk angrep. Nå har han innrømmet at han knivstakk seg selv.

Hendelsen fant sted i fjor sommer, da da 27 år gamle senegaleseren kom til sykehus med kritiske skader, et dypt kutt i halsen, som han påstod var forårsaket under et angrep han ble utsatt for av to menn på gaten i byen Sulmona. Han hevdet at de to påståtte angriperne hadde kommet med rasistiske utsagn før de gikk løs på ham med kniv. Nå har senegaleseren altså innrømmet at det hele var løgn. Det rapporterer Il Giornale.

Mannen fortalte sykehuspersonalet at han hadde blitt oppsøkt av de to mennene etter å ha forlatt et ankomstsenter for migranter, som han hadde vært bosatt i. Han hevdet også at de to mennene skal ha sagt at de skulle lære ham hvordan han skulle leve, etter å ha stukket ham.

annonse

Videre påstod mannen at de to påståtte angriperen tok ham med seg i bilen sin og kjørte til et annet område, der det kastet ham i en grop der han ble liggende over natten, og at han deretter dro tilbake til ankomstsenteret.

Les også: Jussie Smollett siktes på nytt

Innrømmet løgn

annonse

I løpet av noen måneders ble historien slik den var presentert av senegaleseren stadig mer uklar, ettersom han oppgav alt flere gale opplysninger til etterforskerne. Til slutt innrømte han for dem at han ikke hadde blitt utsatt for noe rasistisk angrep overhodet, og at han hadde påført seg selv de alvorlige kuttskadene i halsen.

Italiensk politi har oppgitt at senegaleseren kan komme til å bli straffeforfulgt for å ha forfalsket en kriminell handling, men at den 27 år gamle mannen angivelig er i en sårbar mental tilstand.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse