En gresshoppe. REUTERS/Regis Duvignau
annonse
annonse

I disse dager lanserer matvarekjeden Meny en insektsburger med norsk sirissmel. Butikkkjeden satser på at folk er tilbøyelige for et mer eksotisk kosthold.

Teorien er at alternative proteinkilder kan være lettere akseptbelt som burger, enn nye brødsorter. Fjorårets forsøk med larvebrød ble ikke videreført. Initiativene kommer som følge av at det er blitt en etablert sannhet at vi må spise mindre kjøtt for å stagge klimaendringene.

Les også: Gresshopper truer matforsyningen i Øst-Afrika

annonse

– Det er vanskelig å se om norske forbrukere er mer åpne for insekter i en burger enn brød, men koblingen til å teste ut alternative proteinkilder, slik som insekter, er nok tettere knyttet til en burger, sier kommunikasjonssjef i Meny, Nina Horn Hynne, til E24.

Illutrasjonsbilde. Foto av Jonathan Hordle/REX

Bærekraftig mat

– Vi tok en test, og vi er noen på kontoret som har smakt, bare for å være sikre. Den smaker godt, det er en litt uvant smak og litt sånn knasing, sier Moe i Meny.

annonse

Til salgs i Oslo for 299 kr/kg

En knasende 100 grams Buggy Burger inneholder 6,9 gram sirissmel, som til 100 prosent består av malte sirisser.

Les også: Insektbrød lanseres i Finland

– Sirissene, som inneholder 60 prosent protein, har lavt behov for areal, vann og fôr. Vi fôrer dem opp på matavfall fra de lokale matbutikkene på Gjøvik, sier Thomas Rognstad, som er styreleder i Urban Mat, Norges eldste produsent av mat laget av insekter.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon