- Resett - https://resett.no -

Frankrike: Et flertall forventer at sivilisasjonen vil kollapse

En undersøkelse viser at et flertall av franskmenn forventer at sivilisasjonen vil kollapse. Mange av disse mener dette er nært forestående.

Undersøkelsen er gjennomført av Ifop for Jean Jaurès Foundation [1], og viser at 65 prosent av de spurte er enig i utsagnet at «sivilisasjonen, slik vi kjenner det i dag, vil kollapse i årene som kommer».

Jean Jaurès skriver i sin omtale at situasjonen i Italia er enda verre. Der tror 71 prosent på sivilisasjonskollaps, mens «bare» 56 prosent av britene og 52 prosent av amerikanerne er like pessimistiske. Kontrasten til Tyskland er merkbar, der er det kun 39 prosent som forventer en slik kollaps.

annonse

Ordlyden i spørsmålet er veldig generell, og totalen sier ikke noe om hva folk forventer vil føre til kollapsen. Men allikevel sier tallene en god del om fremtidstro og håp i de ulike befolkningene.

I de fleste landene er det klare skiller mellom ulike generasjoner. Men i Frankrike er bekymringen tilnærmet like stor i alle aldersgrupper.

annonse

Les også: Frankrike stenger moskeer og muslimske skoler [2]

Mer enn en tredjedel av den franske befolkningen forventer at sivilisasjonen vil kollapse i løpet av de neste tyve år. Oppfattelsene av årsakene til den forventede kollapsen er delte:

– 27 prosent mener klimaendringer vil være årsaken
– 15 prosent frykter konsekvensene av ukontrollert migrasjon
– 14 prosent frykter borgerkrig og økende spenninger i samfunnet

Trenger Frankrike en ny Napoleon, for å gjenskape troen på fremtiden? Jacques-Louis Davids berømte maleri fra 1801 av Napoléon som krysser Sankt Bernhard.

Frankrike har faktisk en mer optimistisk ung befolkning (under 35 år) enn de andre landene (unntatt Tyskland), noe som kanskje kan tyde på at klimapanikken ikke har festet seg like sterkt her. Det er også vel verdt å merke seg at hele 83 prosent av de unge i Italia forventer at sivilisasjonen skal kollapse. Mangelen på fremtidstro er bemerkelsesverdig.

Frankrikes tidligere miljøminister Yves Cochet er en av de bekymrede. Han mener en global, systematisk kollaps vil være en realitet allerede mellom 2030 og 2040, ifølge L’Aisne Nouvelle [3].

– I 2035 vil vi ikke ha noe FN, EU vil ikke lenger eksistere, den franske republikken vil også være historie og å leve i Paris vil være vanskelig, eller kanskje umulig, sier Cochet.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474