En Boeing 737 fra SAS tar av fra Flesland lufthavn. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse
annonse

Høyrepolitiker og skribent Mahmoud Farahmand har persisk bakgrunn, og kan fortelle at det meste i persisk kultur også kommer fra andre land.

Iransk religion er arabisk, språket er en blanding, klærne kommer fra Europa og India. Ytringsfrihet har de ikke, så det kan en slutte å snakke om med en gang, og likestilling er ikke et tema. Han skriver også at det samme er tilfelle i Pakistan og i arabiske land. Men å påpeke noe sånt er ikke et tema i de landene, slår han fast.

Artikkelen fortsetter under.

annonse

Bombetrussel mot dansk reklamebyrå etter SAS-reklame

– Ingen hadde våget å si at muslimer, hinduer, buddhister, iranere, pakistanere og afghanere har stjålet sine kulturer, men en del nordmenn er ivrige etter å påpeke det om egen kultur. Det vi tror er norsk er det ikke, sies det, skriver Mahmoud Farahmand på NRK Ytring og legger til.

– Som innvandrer til Norge og Vesten synes jeg det er fascinerende, nesten på grensen til underholdende, at man ikke ser at ens egen kultur også kan være unik for andre. Flyselskaper fra andre nasjoner og andre deler av verden ville neppe laget en slik reklame.

annonse

Farahmand mener at Emirates eller Pakistan International Airways aldri ville ha laget en reklame om at deres land ikke har noen kultur. De spiller på at kulturen deres er helt unik.

– Å påstå at skandinavisk kultur ikke finnes er like underlig som det kan være provoserende. Det er ikke enkeltelementene i kulturen som utgjøre kulturen, men summen av delene. Alle kulturer er inspirert av andre. Det betyr ikke at man ikke har en egen kultur, skriver han og avslutter med et velrettet stikk.

– Man må nok være i PR-bransjen for ikke å forstå dette.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon