Illustrasjonsbilde av en oljeplattform. Foto: Jon Eeg / NTB / NTB scanpix
annonse
annonse

Den britiske stjerneprofessoren Nick Butler advarer Norge mot å sette sluttdato for oljeindustrien.

– Om Norge setter en sluttdato eller ei, er opp til politikerne. Hva kommer utfallet til å bli? Ikke stort. Verden vil fortsette å bruke olje, enten vi liker det eller ikke. Alt Norge produserer i dag vil bli erstattet av en annen nasjon som helt sikkert ikke produserer med like lave utslipp. Men presset på Norge finnes, og det er behov for en debatt rundt temaet, sier Butler til Nettavisen Økonomi.

Les også: Oljearbeider ut mot MDG-utspill: – Vi er hverken nazister eller slavedrivere

annonse

– Lykke til

Butler har vært spesialrådgiver for Storbritannias tidligere statsminister Gordon Brown. I dag arbeider han som kommentator for Financial Times, og er hyret inn for å promotere offshore-konferansen ONS i Stavanger.

– Jeg ønsker dere lykke til dersom dere vil være rollemodeller for Russland og Saudi-Arabia. Noen andre kommer til å pumpe opp oljen. Det kommer aldri til å endre seg, sier han.

European Green Deal

annonse

EUs nye European Green Deal innebærer at EU blir klimanøytralt i 2050 og reduserer utslippene med 55 prosent i løpet av de neste ti årene.

– EUs Green Deal er en stor og alvorlig plan, som jeg mener har noen mangler. Den skaper et inntrykk av at en kan skape et rent Europa i en skitten verden, sier Butler.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon