Illustrasjonsbilde. Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix
annonse
annonse

To ungdomsskoleelever har den siste tiden mistet livet grunnet influensa i Norge. Ingen av dem var smittet av koronaviruset som ennå ikke er påvist i Norge.

En elev ved Kongerød ungdomsskole i Skien døde torsdag på Rikshospitalet på grunn av komplikasjoner av vanlig influensa, opplyser kommunen i en pressemelding.

Kommuneoverlege Vegard Høgli i Skien sier det er sjelden ungdommer dør av influensa.

annonse

– Men det hender av og til i vanlige influensasesonger. Det er ingen grunn til å forholde seg annerledes enn til de generelle rådene vi gir, sier han til VG og understreker at man må være nøye med håndhygienen.

7. februar døde en gutt i 9. klasse ved en ungdomsskole i Sarpsborg. I en epost rektor sendte til elevenes foresatte heter det at ungdommen plutselig ble alvorlig syk og døde etter kort tid på sykehus i Oslo.

Smittevernlege og kommuneoverlege Karianne J. Bergman i Sarpsborg bekrefter at gutten hadde influensa, i tillegg til en alvorlig bakteriell infeksjon.

– Det er i dette tilfellet ikke behov for noen smitteverntiltak, sier hun.

Siri Helene Hauge, som er overlege for smittevern og vaksine ved Folkehelseinstituttet, avviser at årets influensavirus er spesielt farlig eller hissig.

Hun legger til at unge mennesker derimot oftere blir syke med influensa fordi de ikke har samme immunitet som voksne. Men selv om flere blir smittet, er det få under 18 år som dør etter å ha blitt smittet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon