Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

En politipatrulje ble nødt til å kalle inn forsterkninger, da de forsøkte å føre kontroll med personer i én enslig bil på Mortensrud. 

Resett erfarer at en politipatrulje natt til søndag fikk problemer med et antall utagerende personer, da de gikk inn for å utføre en kontroll av et kjøretøy på Mortensrud på Oslo øst. De ble nødt til å kalle inn forsterkninger i form av flere andre patruljer i nærområdet. 

En kilde oppgir at personene som ble kontrollert satte på en låt ved navn «Fuck the Police» på «full guffe» i bilen, og oppførte seg aggressivt mot politiet. I tillegg skal de ha ringt til kamerater i nærheten, som kom til stedet for å agitere mot politiet. Flere andre patruljer måtte da komme sine kollegaer til unnsetning, for å få kontroll på de da 15 utagerende personene.

annonse

Les også: Betjenter i Oslo-politiet slår alarm om respektløshet blant østkantungdom 

Bekrefter opplysningene

Operasjonsleder Vidar Pedersen ved Oslo politidistrikt bekrefter opplysningene søndag ettermiddag. Han refererer fra politiets egen operasjonslogg. 

– Kvart over tolv ved Shell Mortensrud gikk en politipatrulje inn for å kontrollere en bil med kjenninger av politiet. Etter hvert ble det meldt om en amper stemning på stedet, da patruljen hadde bestemt seg for å pågripe en person for å ha hindret politiets arbeid. Det kom flere personer til stedet, og derfor ble det også sendt flere patruljer dit, forteller Pedersen til Resett. 

annonse

– Det ble rapportert om en ganske amper stemning. Etter relativt kort tid var det cirka 15 personer på stedet som hadde tilknytning til de som satt i bilen i utgangspunktet. 

En pågrepet

Pederson opplyser at kun én person ble pågrepet på stedet. 

– Én person ble pågrepet for å ha hindret politiets arbeid med kontroll av kjøretøyet. Han ble tatt med i arresten. 

Les også: Ungdomsgjenger samarbeider om å hindre politiets kriminalitetsbekjempelse på Holmlia

annonse

Høy polititetthet

Operasjonslederen påpeker at dette er et område der det gjerne er ganske høy tetthet av politipatruljer, slik at man raskt kan komme til, dersom kollegaene får problemer. 

– Vi har jo en del folk i det aktuelle området, så når det oppstår en vanskelig situasjon, så kommer andre politifolk til stedet fra nærområdet.

Ifølge den Resetts kilde måtte det hele åtte patruljer til for å få kontroll på de 15 aggressive personene. Denne opplysningen kan operasjonsleder Pedersen imidlertid ikke bekrefte. Operasjonssentralen har heller ikke loggført noe om de utagerende personenes bakgrunn, annet enn at det dreier seg som kjenninger av politiet. 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon