Vasaloppet sliter med lite snø. Foto: Ulf Palm/ TT / NTB scanpix
annonse
annonse

To uker før Vasaloppet skal arrangeres har det tradisjonsrike langløpets løype fått hard medfart av kraftig vind og ekstreme nedbørsmengder.

Regnet høljet ned over Sverige i helgen, og det gikk hardt utover traseen som skal benyttes i rennet, melder SVT.

Allerede kommende helg skal arrangørene ha skisporene klare. Da går det første av mange renn under «Vasaloppsveckan». Selve Vasaloppet går første søndagen i mars.

annonse

Søndag ettermiddag inspiserte arrangementets sportssjef Tommy Höglund løypene, og observasjonene som ble gjort var delvis nedslående.

– Jeg vil oppsummere det med at kunstsnøen vi har på bunnen har klart seg veldig bra. Det er noen steder ute på myrene der det er veldig mye vann, og der har vi laget grøfter for å få bort vannet, sier Höglund til SVT.

– På visse steder er løypene ille, der er det veldig isete, tilføyer sportssjefen.

annonse

Han er klar på at arrangørene har en uke til rådighet på å utbedre forholdene og at det allerede mandag jobbes med å kjøre på kunstsnø der det trengs.

Noen fare for avlysning skal det ikke være.

Höglund er samtidig åpen på at dette er den mest problematiske vinteren på lenge for arrangørene av den ni mil lange kraftprøven fra Sälen til Mora.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon