Erna Solberg. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Statsminister Erna Solberg får kjeft av sine egne nok engang.

Nylig var Erna Solberg i Etiopia for å sanke stemmer i håp om at Norge får bli med i FNs sikkerhetsråd. Nå ønsker hun innspill fra egne velgere om hva de ønsker at partiet skal kjempe for fremover.

Solberg hyller blant annet den norske velferden, og skriver at hun som ung sjelden bekymret seg. Hun hevder også at det har vært som å vinne i lotto å vokse opp i Norge.

annonse

– Vi som bor i Norge har på mange måter trukket vinnerloddet. Som ung hadde jeg og mine venner få bekymringer. Vi visste at det fantes et sikkerhetsnett – velferden. Jeg er opptatt av at vi overlater samfunnet til våre barn og barnebarn i minst like god stand som det samfunnet min generasjon arvet. Vi må skape et bærekraftig velferdssamfunn.

– Dette har vært en av Høyres viktigste oppgaver, og det vil det fortsette å være. Men vi trenger din hjelp! Nå vil vi gjerne ha dine innspill til prosessen med nytt stortingsprogram for 2021-2025. Hvordan mener du vi kan gjøre Norge bedre?, spør hun på Facebook.

annonse

– Hold kjeft!

Innlegget har fått flere tusen reaksjoner og kommentarer. Men mange er rasende på Solberg i kommentarfeltet.

– Du ødelegger sikkerheten dag for dag. Leste nettopp om ungdommer som tente på papircontainer inntil blokk. Politi ikke i distriktet, da heller ikke brannfolk Er det det du kaller trygghet?, spør en av person.

– Hvorfor ber du om innspill? Hittil har du vendt det døve øret til folket. Det var en person i Høyre som sa at nå skulle det leveres en politikk som folk liker. Det kommer aldri til å skje, dere hører ikke, bryr dere ikke. Det beste som kan skje er å gå av og for all del ta med deg Sanner, skriver en av de  som har fått flest tomler opp.

Jan Tore Sanner (H) ble svært upopulær blant mange etter at han ba politiet om å ettergå kommentarfeltet til nettavisen Resett i fjor.

Sanner uttalte at han ble kvalm av folk som ytret seg i kommentarfelt. Men til tross for å ha mottatt kraftig kritikk ble han nylig utnevnt til finansminister i den nye regjering til Erna Solberg, uten Frp.

Les også: Medieforskere mener Resett ikke bryter med pressetikken, verken på nyhetsplass eller i kommentarfelt

Andre er langt mer skarpe i sin kritikk av Solberg.

annonse

– Hold kjeft, din globalist. Det eneste du bryr deg om er en toppstilling i ditt elskede Europa. Norge gir du faen i.

Skandale

Motbøren Erna Solberg får i sitt eget kommentarfelt kommer kun få uker etter at hun var i Etiopia for å sanke stemmer i håp om at Norge blir et av sjefslandene i FNs sikkerhetsråd. I et intervju med TV 2 fortalte hun at det er viktig at Norge får være med på å styre verden med «lov og orden».

– Det er en forpliktelse for land som står for at verden må styres med lov og orden – også internasjonalt, å sikre at ikke den som har mest makt og sterkest økonomi og militærmakt er den som bestemmer, da er det også en forpliktelse å sitte i sikkerhetsrådet.

– Og så er det jo slik at for Norge er det med på å sikre små lands interesser, slik som Norge som trenger et sterkt internasjonalt regelverk, sa Solberg.

En av de som ble rasende etter Etiopia-turen var Frps Christian Tybring-Gjedde, som kalte det hele en skandale.

– Solbergs besøk er ikke noe annet enn en skandale og en egotripp for Høyres venner i utenrikstjenesten. Til tross for dette kommer ikke TV 2 med en eneste kritisk kommentar. Galskap!, raste Frp-politikeren.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon