Manchester United-keeper Harry Gregg ble kalt «helten fra München» etter den tragiske ulykken i 1958. Foto: PA via AP / NTB scanpix.
annonse
annonse

Manchester United-helten Harry Gregg, en av de overlevende etter den tragiske flyulykken i München i 1958, er død. Han ble 87 år.

Keeper Gregg ble kalt «helten fra München» fordi han tross sine skader hjalp med å dra andre skadde ut av det brennende flyvraket. I alt 23 personer omkom den tragiske februardagen i 1958, blant dem åtte Manchester United-spillere.

Gregg reddet blant annet et lite barn og lagkameratene Bobby Charlton og Jackie Blanchflower ut fra flyvraket.

annonse

Mandag kom meldingen om at helten har gått bort. Gregg sovnet stille inn på sykehus, omgitt av sin nærmeste familie.

«Det er med stor sorg vi har fått nyheten om at tidligere Manchester United-spiller Harry Gregg har gått bort. Våre tanker og bønner går fra alle i klubben til Harrys familie og venner, skriver klubben på Twitter mandag.

Gregg var verdens dyreste keeper da han kom til klubben året før ulykken.

annonse

«Busby Babes», som det unge og talentfulle United-laget ble kalt etter sin manager Matt Busby, var på vei hjem etter å ha spilt seg fram til semifinale i serievinnercupen med 3-3 borte mot Røde Stjerne. Under mellomlanding i München gikk det galt.

Tre ganger prøvde piloten forgjeves å ta av på en rullebane dekket av is og sludd, og tredje gang krasjet flyet. 23 av de 44 ombord mistet livet, deriblant åtte spillere.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon