- Resett - https://resett.no -

Obos-sjefen med klar beskjed til byrådet i Oslo: Ingen E18, ingen Fornebubane

Konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i Obos varsler at det bare er å glemme byggingen av Fornebubanen, om det ikke blir bygget ny E18 gjennom Bærum.

Regjeringen ga før jul sin velsignelse til bygging av ny E18 mellom Lysaker og Ramstadsletta i Bærum. I Oslo har byrådspartiet MDG imidlertid motsatt seg planene, mens samarbeidspartneren Ap er lunkne. Samtidig er det store planer for boligbygging og byutvikling på Fornebu, der Obos er grunneier. Nå varsler konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj at det ikke kommer på tale å utvikle Fornebu slik det er tenkt, om det ikke blir bygget en ny storvei gjennom Bærum. Det rapporterer [1] Nettavisen.

– En ny E18 gjennom Bærum er en helt nødvendig forutsetning, både for å drive utvikling på Fornebu, men ikke minst hele vestkorridoren.

annonse

– Vi må huske på at målsettingen her er to ting, å slippe frem kollektivtrafikken, og Fornebu er helt avhengig av bussbetjening. Å tro at alt på Fornebu skal skje med betjening via en bane inn til Oslo, er et helt feil premiss, sier Siraj. 

Les også: Frp-politiker politianmelder Lan Marie Berg og Raymond Johansen [2]

– Ingen vei, ingen bane

annonse

Obos-sjefen har ett ufravikelig krav:

– Ingen vei, ingen bane, ingen boliger. Det henger sammen, slår han fast, og understreker at alle grunneiere er enige om dette. 

Tegn abonnement [3] eller støtt oss på andre måter [4] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474