Marte Olsbu Røiseland er så langt skiskytter-VMs mest suksessrike løper. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

Dagen etter bronsen på jaktstarten nøyer Marte Olsbu Røiseland med en rolig klassisktur på ski. Men tror ikke at skiskytter-VMs heteste navn er utslitt.

Olsbu Røiseland styrer mot å bli VM-dronning i Anterselva etter å ha samlet to gull og en bronse på mesterskapets tre første øvelser.

Med suksessen følger en rekke oppdrag og oppmerksomhet. Foruten dopingkontroller og utallige intervjuer, er det blitt medaljeseremonier og kakefester. Mandag stiller 29-åringen fra Froland også på pressetreff utenfor løperhotellet Falkensteiner.

annonse

– Det blir ikke for mye?

– Nei, det gir meg energi. Det er dette jeg har trent og jobbet for i så lang tid. Jeg kom hit uten å ha tatt en individuell VM-medalje før, og nå ha jeg to. Så dette nyter jeg selvfølgelig. Det er en drøm, smiler hun.

Nyter omgivelsene

Mandagen skal Olsbu Røiseland bruke til «alt annet enn å tenke på skiskyting». Allerede tirsdag venter en ny konkurranse i favorittløypene i de norditalienske alpene.

annonse

– Jeg må bevege meg litt, så det blir sikkert en klassisktur, forhåpentlig i sol. Kanskje mannen min kommer innom hotellet, så vi får tatt en kaffekopp, spist god mat og snakket om andre ting enn skiskyting, sier hun.

Olsbu Røiseland er ikke mett. Trolig kjører hun på med ytterligere fire VM-renn. Og da kan det fort bli mer edelt metall.

– Det kommer faktisk en hel uke til med konkurranser. Og jeg er så klar. Anterselva er favorittplassen min, og jeg er kjempemotivert for resten av distansene. Jeg har lyst til å slå så bra fra meg som mulig.

Stor supportergjeng

Froland-løperen har en rekke supportere fra hjemstedet i ryggen når hun går for nye VM-medaljer. Hele «Team Olsbu» var først på plass i Anterselva etter fredagens gulløp på sprinten. Olsbu Røiseland gledet seg over at de fikk oppleve en ny medalje på nært hold søndag.

– Det var nok ekstra gøy for dem at det ble medalje, at det ikke ble en 4.-plass eller noe sånt. Jeg tror de er kjempefornøyde med resultatet.

På medaljeseremonien etter jaktstarten, der også Johannes Thingnes Bø fikk sin sølvmedalje, hadde titalls Olsbu Røiseland-fans møtt opp for å hylle henne.

annonse

– De er vel en 40–50 stykker, så det er vanskelig å møte alle. Men jeg får i hvert fall vinket til dem, smilte Olsbu Røiseland etter sin tredje VM-medalje.

– Jeg hørte dem underveis i løpet i dag og visste hvor de sto. Det var kjempestemning, og de heiet på meg hele veien.

Håper å gå alt

Tirsdag er det normaldistanse for kvinnene i VM. Der blir den blide sørlendingen igjen en medaljekandidat.

Mesterskapet fortsetter med parstafett torsdag, stafett lørdag og fellesstart søndag. Olsbu Røiseland er tittelforsvarer på begge stafettene, og hun håper å få tillit på parstafetten også i år. De to andre løpene er hun allerede kvalifisert for.

– Jeg vil veldig gjerne gå. Jeg gikk single mixed i fjor, og det var blant de morsomste. Jeg blir lykkelig om jeg får gå, men det er opp til trenerne å ta ut laget. De får bestemme hvem de mener kan gjøre det best der, sier hun.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon