- Resett - https://resett.no -

Orbán: Det er forbudt å si det i Europa, men innvandringen er en organisert invasjon

Ungarns statsminister Viktor Orbán advarer igjen mot den økte tilstrømningen av migranter inn i Europa.

I en uttalelse til pressen ved Ungarns grensegjerde torsdag uttrykte Orbán takknemlighet for Slovakias støtte til arbeidet med å styrke Ungarns grenser. Dette melder Hungary Today [1]. Statsministeren besøkte grensen sammen med sin slovakiske kollega, statsminister Peter Pellegrini,

– Dette er hardt arbeid vi ville hatt vanskeligheter med å få gjort uten hjelp og våre allierte, sa Orbán om gjerdet.

annonse

Statsministeren slo fast at massemedienes dekning av situasjonen ved Ungarns grenser ikke har rot i virkeligheten, ettersom 95 prosent av migrantene som ankommer grensen er menn i «millitær alder». 

– Det er forbudt å si det i Europa, men dette er en organisert invasjon, sa Orbán. 

Han hadde invitert sin slovakiske kollega til å inspisere grensen i anledning en sterk økning i antall illegale grensepasseringer nylig. Flere enn 5000 migranter har forsøkt å ta seg inn i Ungarn på illegalt vis så langt i år. Orbán mener at mange av disse har kommet i organiserte grupper, og konstaterte at 100 000 migranter for tiden er på vei inn i Europa via Balkan-ruten.

annonse

Les også: Orban: – Vi har gitt topp prioritet til å beskytte grensene og stoppe massene av innvandrere [2]

Åpent for lovlig innvandring

Orbán understreket også at det ikke er sånn at Ungarns grenser er stengte for de som ønsker å innvandre på lovlig vis, og som følger prosedyrene. 

– Dersom alle oppførte seg slik ville det ha vært fint. Men majoriteten gjør ikke det, de velger i stedet den illegale veien, sa statsministeren, og viste til at grupper av migranter har forsøkt å bryte seg gjennom Ungarns grensegjerde. 

På et tidspunkt måtte grensevakter ty til varselskudd, opplyste han.

Assisteres av pengesterke organisasjoner

Orbán fortalte også at ungarsk etterretning har fulgt med på situasjonen langs Balkan-ruten, og at migrantene blir assistert i sin ferd av organisasjoner som hevder de er NGO’er. Disse organisasjonene skal ifølge statsministeren være i besittelse av vesentlige finansielle ressurser og logistisk kapasitet. 

I et svar på et spørsmål uttalte Orbán også at Brüssel «ikke kommer til å gi oss en eneste cent for å finansiere gjerdet, fordi vi er på feil liste», og siktet til at Ungarn var det første EU-landet som fikk reist et grensegjerde.

annonse

Slovakias statsminister Peter Pelegrini slo fast at hans regjering er rede til å assistere Ungarn i deres innsatser for å beskytte sine grenser, som også innebærer grensebeskyttelse for Slovakia og andre land i Europa. 

Tegn abonnement [3] eller støtt oss på andre måter [4] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474