Politiinspektør Sidsel Isachsen i Bergen tingrett. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
annonse
annonse

Politiinspektør Sidsel Isachsen henla etterforskning av drapet på åtte år gamle Monika, det ble kalt et selvmord.

Men da Robin Schaefer krevde en ny etterforskning, sa hun nei til å gjenoppta saken. Nå har hun blitt forfremmet, skriver Bergensavisen.

Det var politijurist Isachsen som bestemte at drapssaken skulle henlegges, den avgjørelsen har hun fått sterk kritikk for, blant annet fra redaktøren i politiets eget fagblad, Politiforum, han mente at både hun, påtalesjef Gunnar Fløystad og tidligere politimester Geir Gudmundsen burde trekke seg fra sine stillinger. Det samme gjorde Bergensavisen. Men alle ble sittende og nå har Isachsen heller blitt forfremmet og fått en seksjonslederstilling med personalansvar.

annonse

Stillingen var utlyst og det var flere søkere

– Rådet la enstemmig til grunn av Isachsen var den best kvalifiserte søkeren, opplyser Gunnar Fløystad, leder Fellesenhet for påtale i Vest politidistrikt. Mannen som Politiforum også mente burde fratre sin stilling.

Bergensavisen er kjent med at forfremmelsen har ført til reaksjoner internt.

annonse

Isachsen begynner i stillingen 1. mars.

– Jeg gleder meg veldig til å starte, sier hun til BA.

Spesialenheten ila tidligere Hordaland politidistrikt et forelegg på 100.000 kroner for grov uforstand, men kom samtidig frem til at ingen enkeltperson kan straffes for håndteringen av saken. Isachsens sak ble henlagt etter bevisets stilling. I en granskingsrapport fra advokatfirmaet Wiersholm, fikk både Isachsen, Gunnar Fløystad og politimester Geir Gudmundsen kritikk for sin håndtering eller manglende oppfølging av varsleren Robin Schaefer som pekte på en rekke mangler ved etterforskningen.

Dømt for drap

Morens tidligere samboer Donatas Lukosevicius ble tilslutt dømt for drapet på Monika.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon