Sveriges statsminister Stefan Löfven (S). AP Foto/ Olivier Matthys
annonse
annonse

Det er ikke innvandring eller rasisme mot svensker som ligger bak bølgen av ran mot barn i Sverige, mener landets statsministeren. Stefan Löfven skylder på de borgerliges skattekutt

Sveriges statsminister Stefan Löfven (S) sier til Expressen at han reagerer sterkt på de brutale fornedringsranene som svenske barn blir utsatt for, og mener ranernes oppførsel viser en total mangel på moral. Men han ser ingen kobling mellom ranene og innvandringen, til tross for at så og si alle ran utføres av personer med innvandrerbakgrunn.

Löfven mener det er skattekuttene under forrige regjering som la grunnlaget for ransbølgen.

annonse

– I en lang periode pågikk en politikk, under åtte år med den tidligere borgerlige regjeringen, som innebar skattelettelser og nedskjæringer i velferden. Det holder ikke mål. Nå har vi lagt om politikken, vi skal satse mer på velferden, sier Löfven.

Les også: Sveriges innenriksminister om ranere som urinerer voldsofre i munnen: – De kjenner håpløshet

Tiden for skattekutt er over. Nå skal velferden bli sterk, hevder statsministeren, som også påpeker at barneranene er uakseptable.

annonse

Tilliten til den svenske statsministeren er på et bunnivå, men Löfven avviser alle spekulasjoner om at han planlegger sin avgang:

– Nei, ettersom jeg nå har sagt at jeg stiller meg til disposisjon. Det er alltid hva valgkomitéen foreslår og landsmøtet bestemmer som avgjør, men jeg har sagt at jeg stiller som kandidat, og da bør man kanskje ta dette som et faktum.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon