Illustrasjonsbilde. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse
annonse

Bedragere som ble anmeldt til politiet i fjor sommer, skal ha brukt falske lønnsslipper til å ta opp lån i flere banker.

Politiførstebetjent Åsbjørn Vikan i Trøndelag politidistrikt bekrefter at de har en større lånebedragerisak på bordet, og opplyser at de har 13 mistenkte, men mange flere kan være involverte.

– Gjerningspersonene har levert falsk underlagsdokumentasjon, som ligninger eller lønnsslipper som viser siste månedens inntekt. Denne dokumentasjonen har vist seg å være uriktig, sier Vikan.

annonse

Les også: Slutt på DNBs banktjenester i Posten fra 1. juli

Det var DNB som først anmeldte lånebedrageriene i mai i fjor, og for DNBs del er kun snakk om et tap på opptil en halv million kroner. Men det er mulig beløpene er langt større.

– For bakmennenes del har det gått godt over 10 millioner gjennom deres kontoer i perioden. Men de har mange kontoer i mange banker, så vi vet ikke sikkert hvor stort beløp det er snakk om.

annonse

Svindlerne skal ifølge politiførstebetjent Vikan ha sendt pengene til Tyrkia og Syria.

– Vi har foreløpig ikke holdepunkt for å kalle det terrorfinansiering, men de rette instanser er informert.

PST bekrefter at de har blitt orientert om saken ,en mat det ikke er åpent en PST-etterforskning på nåværende tidspunkt, ifølge  seniorrådgiver Martin Bernsen.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon