Illustrasjonsbilde. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse
annonse

Bedragere som ble anmeldt til politiet i fjor sommer, skal ha brukt falske lønnsslipper til å ta opp lån i flere banker.

Politiførstebetjent Åsbjørn Vikan i Trøndelag politidistrikt bekrefter at de har en større lånebedragerisak på bordet, og opplyser at de har 13 mistenkte, men mange flere kan være involverte.

– Gjerningspersonene har levert falsk underlagsdokumentasjon, som ligninger eller lønnsslipper som viser siste månedens inntekt. Denne dokumentasjonen har vist seg å være uriktig, sier Vikan.

annonse

Les også: Slutt på DNBs banktjenester i Posten fra 1. juli

Det var DNB som først anmeldte lånebedrageriene i mai i fjor, og for DNBs del er kun snakk om et tap på opptil en halv million kroner. Men det er mulig beløpene er langt større.

– For bakmennenes del har det gått godt over 10 millioner gjennom deres kontoer i perioden. Men de har mange kontoer i mange banker, så vi vet ikke sikkert hvor stort beløp det er snakk om.

Svindlerne skal ifølge politiførstebetjent Vikan ha sendt pengene til Tyrkia og Syria.

– Vi har foreløpig ikke holdepunkt for å kalle det terrorfinansiering, men de rette instanser er informert.

PST bekrefter at de har blitt orientert om saken ,en mat det ikke er åpent en PST-etterforskning på nåværende tidspunkt, ifølge  seniorrådgiver Martin Bernsen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon