Snøskredet mellom Myrdal og Hallingskeid, like øst for Kleven bru, traff et snøoverbygg. Foto: Spordrift / NTB scanpix
annonse
annonse

Gjestene på Haukeliseter fjellstue i Vinje må forberede seg på nok en overnatting. Uvær fører også tirsdag til stengte fjelloverganger i Sør-Norge.

Heller ikke tirsdag blir E134 Haukelifjell åpnet slik at de 50 værfaste gjestene på Haukeliseter fjellstue kommer seg hjem til jobb og skole.

– Det er litt lettere i dag, men fortsatt mye vind, og det har falt mellom 30 og 40 centimeter snø i løpet av natten, sier bestyrer Håkon Aarthun til NTB.

annonse

Han forteller at gjestene blant annet har bidratt med snøhulebygging, spørrekonkurranse og et improvisert foredrag om Nepal for å få tiden til å gå. Selv forsikrer han om at de har nok mat og utstyr til å kunne ta seg av gjestene i flere dager fremover.

– Skulle det oppstå en akuttsituasjon, kan vi nok få dem ut også, men sånn som det er nå, kan vi ikke bevege oss langt, sier bestyreren.

Uvær i fjellet i Sør-Norge fører til flere stengte fjelloverganger tirsdag. Det gjelder riksvei 7 over Hardangervidda, fylkesvei 50 Aurland-Hol, E134 over Haukeli, fylkesvei 53 Årdal-Tyinkrysset og riksvei 13 over Vikafjellet. På riksvei 52 over Hemsedalsfjellet er det kolonnekjøring.

annonse

På grunn av snøras er det også full stans på Bergensbanen mellom Ustaoset og Myrdal. Vy organiserer busstransport på den innstilte strekningen, unntatt for Haugastøl, Finse og Myrdal.

– Inntil videre må passasjerene følge med, belage seg på at ting tar tid og at de eventuelt må prøve seg på fly hvis de er nødt til å bevege seg mellom vest og øst, sier kommunikasjonssjef Gina Scholz i Vy.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon