Illustrasjonsfoto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
annonse
annonse

Coronaviruset stopper flyten av containere i de store, kinesiske havnene. Tusenvis av containere med frossent svinekjøtt, kylling og storfekjøtt hoper seg opp.

Transportforstyrrelsene og mangel på arbeidskraft bremser driften i de store kinesiske havnene, melder Bloomberg.

Leveransene hoper seg opp i havner som Tianjin, Shanghai og Ningbo fordi det ikke er nok lastebilsjåfører til å flytte containere på grunn av transporrestriksjoner pålagt i landet for å kontrollere coronavirus, sier kilder til The Straits Times, som ba om ikke å bli identifisert fordi de ikke er autorisert til å snakke offentlig.

annonse

Les også: Virus-rammede Kina pumper penger inn i økonomien

Enorme mengder kjøtt importeres

Kina er en massiv importør av kjøtt fra Sør-Amerika, Europa og også USA, og har styrket innkjøpene derfra for å lette mangelen på kjøtt forårsaket av afrikansk svinepest.

annonse

Landet økte importen av kjøtt og innmat med nesten 50 prosent i 2019 til en rekord på rundt 6,2 millioner tonn, viser tolldata.

Ifølge The Straits Times er fortsatt uklart når havnedriften vil gå tilbake til det normale, noe som er avhengig av når lastebilsjåfører kommer tilbake fra andre byer. Sjåførene er i karantene i 14 dager, og transportbegrensninger på lastebiler gjelder fortsatt, sier kildene.

Arbeidsinnvandrere har ikke kommet i retur

Mer enn 220 millioner arbeidsinnvandrere til Kina har på grunn av virusutbruddet ikke kommet tilbake i tide og kan først komme til å returnere i slutten av februar eller mars, sa transportminister Minister Liu Xiaoming lørdag.

I de store havnene begynner også å gå tom for strømkapasitet som kan holde maten i containerne kald. Skip har derfor fått beskjed om å omdirigere frakten til andre destinasjoner i fastlands-Kina og Hong Kong.

Virussykdommen, offisielt kalt Covid-19, har smittet mer enn 70 000 mennesker og drept over 1 800 i Kina.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon