Et høyestrerettsdommerembete har vært utlyst som følge av at dommer Erik Møse fratrer for aldersgrensen 1. november i år. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Jens Edvin A. Skoghøy er blant seks søkere til et ledig dommerembete i Høyesterett. Han trekker seg derfor fra utvalget som gransker trygdesaken rundt Nav.

Skoghøy er i dag jurist og professor i rettsvitenskap ved Universitetet i Tromsø. Han var dommer i Høyesterett fra 1998 til 2016.

Skoghøy sier til Rett24 at de to rollene ikke lar seg forene og at han trekker seg selv om han foreløpig bare er søker til jobben.

annonse

– Etter min mening kan jeg ikke fortsette i granskingsutvalget etter å ha søkt Høyesterett. Deltakelse i granskingsutvalg er oppdrag som Høyesterett aldri vil samtykke i at høyesterettsdommere påtar seg, da spørsmål som omfattes av granskingen, lett vil komme for domstolene, sier han til nettstedet.

Skoghøy sier det er private grunner til at han søker på stillingen han for tre år siden sa opp for å bli professor.

– Da jeg flyttet, hadde jeg en ektefelle som ønsket seg nordover, men siden er jeg blitt skilt. Det innebærer at jeg ikke lenger er bundet til Tromsø, sier han til Rett24.

annonse

Høyesterettsdommerembetet har vært utlyst som følge av at dommer Erik Møse fratrer for aldersgrensen 1. november i år.

Også Tore Lunde, Erlend Haaskjold, Jørgen Monn, Are Stenvik og Thorbjørn Gaarder står på søkerlisten.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon