Skjermdump: Document
annonse
annonse

En uttalelse fra statsminister Erna Solberg har satt fyr på sosiale medier. 

På den årlige sikkerhetskonferansen i München uttalte statsminister Erna Solberg ifølge Document at a folk har bodd i de europeiske landene i tusenvis av år. 

«Men hvis vi tror på de vestlige ideene, la hun til, bør man også tro at alle er like. Det betyr at man ikke har noen spesielle rettigheter fordi man har familierøtter på stedet», konkluderte Solberg.

annonse

Saken med tittelen «Nordmenn har ikke historiske rettigheter til Norge, mener Erna Solberg» har skapt et voldsomt engasjement på sosiale medier. Ifølge Storyboard er den delt over 35.000 ganger det siste døgnet og er den absolutt mest delte saken i Norge. 

Erna Solberg har svart på kritikken på sin Facebookprofil:

Document.no hevder at jeg på sikkerhetskonferansen i München i helgen sa at nordmenn ikke har noen historiske rettigheter til Norge. Det er helt åpenbart feil, og like åpenbart et ønske om å tolke meg feil. Selvfølgelig har nordmenn suverene rettigheter i sitt eget land. Mitt poeng er at nordmenn, det er alle som innehar et norsk statsborgerskap, og som gjennom det har sluttet seg til det norske samfunnet. Det er nettopp våre vestlige idealer som tilsier at jeg ikke har andre rettigheter bare fordi jeg kan spore familien tolv generasjoner tilbake i Norge. Det står jeg fast ved.

Jeg registrerer at document.no spekulerer i om jeg ønsker meg en lukrativ jobb utenlands, og at lignende påstander stadig dukker opp i sosiale medier. Til de som hevder det kan jeg bare si at jeg er norsk politiker, og har jobbet hele mitt liv for det jeg mener er best for Norge, ut fra mitt politiske ståsted. Jeg har tenkt å fortsette med å jobbe til det beste for Norge, i Norge.

annonse

Les også: Erna Solberg blir bedt om å holde kjeft etter kommentar om å skape et «bærekraftig velferdssamfunn»

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon