Det ser ut til at kunnskaps- og integreringsminister Trine Skei Grande (V) vil beholde ledervervet i Venstre. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
annonse

Frp ber kunnskapsminister Trine Skei Grande (V) avklare om hun vil stramme inn reglene og sørge for at politiattesten gir et mer fullstendig bilde av en søker.

Voldsdømte kan med dagens regelverk jobbe helt lovlig i barnehage, skriver Vårt Land.

– Man kan ha ti dommer om kroppsskade på rullebladet uten at det kommer på politiattesten, sier Morten Holmboe, ­professor i politivitenskap ved Politi­høgskolen, til avisen.

annonse

Leder Roy Steffensen (Frp) i Stortingets utdanningskomité mener det åpenbart er et hull i systemet når «plettfri vandel» ikke betyr at en person ikke er dømt for straffbare handlinger mot barn.

– Dette er hull som er nødt til å tettes. Alle foreldre skal være trygge på at de ansatte i barnehagen og skolen ikke utgjør noen trussel mot barna, sier han til NTB.

Steffensen spør nå Grande om hun vil ta initiativ til ytterligere å stramme inn regelverket, slik at politiattesten gir et fullstendig bilde av søkeren og viser alle lovbrudd.

annonse

Regjeringen endret i 2015 forskrift om politiattest i barnehager. Alle som skal jobbe i barnehage, må ha attest fra dag én. Barnehagene må også vurdere om anmerkninger i attesten gjør søkere uegnet.

Samtidig åpner dagens regler for at ­deler av rullebladet ikke vises. En person som har et voldstilfelle med en mindre­årig, får det ikke oppført på ­attesten hvis ikke volden ­anses som «grov».

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse