Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

Utagerende ungdommer skapte problemer for politi og forbipasserende flere steder i Oslo-området tirsdag kveld.

Etter det Resett får opplyst fant det sted en rekke hendelser involverende voldelige og utagerende ungdommer i hovedstadsområdet tirsdag kveld. Det dreier seg om utagerende oppførsel mot politiet, kroppskrenkelser og generell ordensforstyrrelse. Samtlige av ugjerningene ble utført av større gjenger. 

Rundt midnatt tirsdag kunne Resett eksempelvis rapportere at en gutt ble slått og sparket i hodet på Majorstuen t-banestasjon, sentralt i Oslo.

annonse

Operasjonsleder Sven Christian Lie bekrefter opplysninger Resett har fått om at utagerende ungdommer i Sandvika en gang på kvelden på tirsdag.

Les også: Gutt slått og sparket i hodet av anslagsvis ti ungdommer på Majorstuen t-banestasjon

Dårlig stemning

Ifølge Resetts kilde var bortimot 20 ungdommer utagerende overfor politiet, og filmet betjenter, ved jernbanestasjonen i Sandvika. 

annonse

– To patruljer rykket ut, etter at en melder ringte inn om en del ungdommer på stasjonen. Første patrulje meldte om dårlig stemning og ønsket at flere kom til stedet, og dermed kom det én patrulje til. Dette dreide seg om ungdommer som ikke oppførte seg mot politiet, sier operasjonsleder Sven Christian Lie til Resett.

Han bekrefter også opplysningen om at det dreide seg om en stor gjeng:

– Det dreide seg om cirka 20 personer.

Filming

– Er det loggført at ungdommene filmet politifolkene?

annonse

– Nei, men det er ikke noe ukjent fenomen at de gjør det. Det er veldig ofte det skjer, sier operasjonsleder Lie. 

Nektet å forlate kjøpesenter

Resett fikk også tips om at ti ungdommer i Groruddalen skal ha oppført seg utagerende og nektet å etterkomme pålegg fra en sikkerhetsvakt. 

  Det skjedde på Linderud senter. Det var en ungdomsgjeng som hadde fått beskjed om å forlate senteret. Og de fleste stakk. Da de hørte at politiet var på vei, så spant de av gårde, sier operasjonsleder Lie om denne saken.

– Det var 10 til 14 ungdommer.

Les også: Utagerende adferd mot politiet i Oslo – flere patruljer måtte til for å få kontroll på 15 personer

Lindeberg

Resetts kilde har også fortalt at ti ungdommer skal ha løpt rundt med stokker på Lindeberg og skremt folk. Operasjonsleder Lie kan bekrefte at politiet ble varslet om en ordensforstyrrelse, men har lite informasjon på denne hendelsen utover dette.

annonse

– Det kom inn melding 21:25, og en patrulje kjørte opp for å kontrollere, men da fant de ingenting, sier Lie, og konstaterer at de derfor ikke kan si mer om dette. 

Hendelsene i denne saken fant sted bare et par dager etter at Resett rapporterte om et annet lignende tilfelle, der flere, muligens åtte patruljer, måtte rykke ut til Mortensrud for å få kontroll på cirka 15 personer.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon