Illustrasjonsbilde. Foto: Richard Drew / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Verdens børser falt tirsdag etter at Apple sa at selskapet er rammet av covid-19-viruset og ikke kommer til å nå omsetningsmålet for inneværende kvartal.

På Wall Street tapte industriindeksen Dow Jones seg 0,6 prosent, og den bredere S&P 500-indeksen svekket seg også.

– Den største bekymringen er i hvor stor grad nyhetene fra Apple signaliserer at den kinesiske økonomien styrker seg saktere enn det markedet forventer. Det er fremdeles uvisst, sier Karl Haeling i banken LBBW.

annonse

Prisen på Apples aksjer falt 1,8 prosent til 319 dollar, mens prisen på gull, som ofte blir regnet som en trygg investering, steg.

– Helsekrisen forårsaker store forstyrrelser i næringslivet i den nest største økonomien i verden, så børshandlere skyr aksjer, sier analytiker David Madden i CMC Markets UK.

Apples kunngjøring traff leverandørene i Asia tidligere tirsdag på det som regnes som en tøff dag på de asiatiske børsene.

annonse

Indeksen Nikkei 225 i Tokyo endte i rødt etter at Japan rapporterte at landets økonomi krympet med 1,6 prosent i fjerde kvartal. Og børsene i Singapore falt etter at myndighetene justerte ned de økonomiske forventningene på grunn av virusutbruddet.

Hongkong falt også som en reaksjon på at storbanken HSBC rapporterte om et inntektsfall på 33 prosent i 2019 før skatt. I tillegg kutter banken 35.000 jobber. Den nyheten fikk HSBCs aksjer til å falle også i London.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon