Sveriges statsminister Stefan Löfvens (Socialdemokraterna) rødgrønne allianse ligger an til å bli størst, viser en ny meningsmåling fra Ipsos gjort for Sveriges Radio. Foto: Erik Simander/TT / NTB scanpix
annonse
annonse

Støtten til statsminister Stefan Löfven vakler hos Sosialdemokraterna. – Tiden er moden for at han trer tilside, sier partitopper.

Det er svenske Aftonbladet, som har snakket med flere S-representanter i Skåne – et tungt distrikt for partiet.

Flere av disse ønsker Löfven fjernet før neste valg.

annonse

Cecilia Magnusson-Svärd, som er politiker i Ystad, synes Lövfen har gjort en god jobb, men ønsker allikevel å se en endring i forkant av valget i 2022.

– Alt har sin tid og nå er det på tide å ta et skritt videre, forteller hun til avisen.

Formannen for socialdemokraterna i Höör, Maria Boström Lambrén, mener akkurat som kommunestyrepolitikeren Anders Rubin fra Malmö, at Löfven må trekke seg før 2022.

annonse

Fatmir Azemi, som er leder for Socialdemokraterna i Landskrona, mener også det er på tide med et lederskifte, dog etter valget 2022, melder Aftonbladet.

Les også: Svensk LO slakter Löfven-regjeringen

Fikk reaksjoner etter Instagram-melding

Nylig kunngjorde Löfven selv på Instagram, at han ønsket å lede Socialdemokraterna inn i neste valg i 2022, og reaksjonene uteble ikke.

Aftonbladets kilder sier til avisen at det kan være en diskusjon om Löfvens være eller ikke være allerede før kommende valg hvis meningsmålingene viser ytterligere fall for Socialdemokraterna.

Partiet har vært i tilnærmet «fritt fall» etter forrige valg og har måttet tåle mye kritikk for at Sverige befinner seg i en vanskelig situasjon med økende polarisering og brutal kriminalitet.

– Det er en utbredt oppfatning om at vi ikke kan komme videre med Löfven i et valg, sier en kilde til Aftonbladet.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon