Norsk Rikskringkasting NRK på Marienlyst. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

– Når vi har laga ei større sak som har kosta oss store ressursar og mykje tid, og legg henne ut, ja, så står det ofte i kommentarfeltet vårt at «denne saka kan du lesa gratis hjå NRK»

Redaktør Helge Nitteberg i Nordlys seier til Dag og Tid at han er kritisk til utviklinga av NRK stadig mer i retning av å konkurrera med lokalaviser. 

Les også: TV-sjåar om NRK: – Eg er lei tompreiket, skrattinga og osloironien

annonse

– Det er openbert at NRK utgjer ein sterk, kanskje for sterk konkurranse for andre digitale aviser. For Nordlys isolert sett så merkar vi ikkje så mykje av den heftige konkurransen lokalt i det daglege. Men det er klart at når NRK nesten samstundes gjev det same som vi, men gratis, då merkar vi det. Vi har døme på at NRK, etter at vi har publisert ei sak, produserer ei heilt identisk sak. Dei intervjuar dei same kjeldene og har dei same bileta. Dei hentar i praksis saka frå oss og gjev ho bort gratis, seier Nitteberg. 

Han opplev at NRK ofte «stjeler» saker dei har lagt bak betalingsmur. 

Les også: NRK-ansatt maler ansiktet oransje og etterligner Trump i bisarr «vitenskapsvideo» rettet mot barn

Når vi har laga ei større sak som har kosta oss store ressursar og mykje tid, og legg henne ut, ja, så står det ofte i kommentarfeltet vårt at «denne saka kan du lesa gratis hjå NRK». Vi veit rett nok ikkje kor mykje dette kostar oss, sidan det er vanskeleg å måla. Men når 45 prosent seier at dei ikkje vil betala for ei digital avis av di dei får så mykje bra frå NRK, er det openbert ikkje heldig for oss andre.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon