Johannes Thingnes Bø. AP Photo/Kerstin Joensson)
annonse
annonse

Johannes Thingnes Bø bommet to ganger og ser ut til å ta sølvmedaljen på normaldistansen i skiskytter-VM onsdag. Martin Fourcade er på vei mot gullet.

Thingnes Bø skjøt for gull på siste stående skyting, men fikk en skjebnesvanger bom på det fjerde skuddet. Dermed må stryningen fortsette ventingen på det individuelle gullet han ønsker seg under mesterskapet i Anterselva.

Martin Fourcade var på god vei mot 20 treff, men etter 19 strake treff bommet han på skudd nummer 20. Franskmannen skar en grimase i frustrasjon, men ser likevel ut til å ta gullet.

annonse

Det er i så fall veteranens 12. i VM-sammenheng og det fjerde på normaldistansen.

Trøbbel for tarjei

Tarjei Bø åpnet best av samtlige på normaldistansen onsdag. Ingen kunne hamle opp med stryningens tid etter fullt hus på første liggende skyting.

Deretter ble det én bom på andre skyting, før han fulgte opp med fullt hus på andre liggende. Da luktet det medaljekamp for storebror Bø.

annonse

Med to nye tilleggsminutter på siste skyting var imidlertid alt håp om en framskutt plassering over. Bø var til slutt slått med to minutter og 33 sekunder av verdensmester Fourcade.

Dale og Christiansen slet

Johannes Dale og Vetle Sjåstad Christiansen har ikke fått ut sitt potensial så langt i VM. Onsdagens normaldistanse ble en ny skuffelse for den fremadstormende duoen.

Ett tilleggsminutt på første liggende ble etterfulgt av ytterligere to på første stående for Dale. Dermed var løpet i realiteten ødelagt. Etter én bom på de to siste skytingene endte 22-åringen utenfor medaljestriden.

Det samme gjorde Christiansen. Han begynte riktignok med fullt hus, men to tilleggsminutter både på første stående og andre liggende ble altfor dyrt.

Torsdag fortsetter VM i Anterselva med parstafett. Hvem som går på det norske laget blir klart senere onsdag.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon