Leder i Redaktørforeningen, Hanna Relling Berg. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse

– Jeg mener at mest mulig av ordskiftet i et opplyst samfunn bør foregå i åpenhet, hvor flest mulig stemmer blir inkludert, sier tidligere VG-redaktør.

Pressenestor, tidligere redaktør og mangeårig leder av Norsk Presseforbund Per Edgar Kokkvold reagerer på at Resett ikke fikk bli med i redaktørforeningen. 

– Begrunnelsen er mangelfull. Det ble sagt i pressemeldingen at det var mange gode argumenter både for og imot medlemskap. Jeg skulle ønske at disse kom fram, sier Kokkvold, tidligere redaktør og mangeårig leder av Norsk Presseforbund til Klassekampen. 

annonse

Les også: Høyere etiske krav til Resett enn til andre aviser?

Han sier han ikke tror grunnen til avslaget egentlig var politisk. 

– Det ville være uheldig for en organisasjon som har ytringsfrihet som sitt viktigste prinsipp.

annonse

Kokkvold får følge av tidligere VG-redaktør Bernt Olufsen. 

– Jeg håper Redaktørforeningen er klar over risikoen man tar når man utelukker stemmer man ikke liker, sier han til Klassekampen, og presiserer samtidig at han ikke kjenner detaljene i foreningens vurdering.

– Jeg mener at mest mulig av ordskiftet i et opplyst samfunn bør foregå i åpenhet, hvor flest mulig stemmer blir inkludert, sier Olufsen.

Redaktørforeningens  leder Hanna Relling Berg svarer slik på kritikken: 

– Kokkvold har helt rett i at det fins mange tilfeller hvor anonymitet er akseptabelt. Men når Resett har en praksis hvor anonyme kommentatorer kan komme med sterke personangrep, og bidra til at et stort publikum i kommentarfeltene angriper den samme navngitte personen, helt uten motforestillinger, da er det vanskelig å kalle det journalistikk, sier Berg.

Redaktørkameratene rotter seg sammen. Derfor bør du støtte Resett

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse