En gruppe Manchester United-tilhengere skal ha kommet med homofobiske tilrop under kampen mot Chelsea på Stamford Bridge i London mandag. Foto: AP / Ian Walton / NTB scanpix.
annonse
annonse

Justin Fashanu ble onsdag innlemmet i æresgalleriet i engelsk fotballs nasjonalmuseum i Manchester, samtidig som problemet med homohets er blitt aktualisert.

Fashanu var i 1990 den første spiller i engelsk profesjonell fotball som kom ut av skapet. Ikke mange har fulgt hans eksempel, og fortsatt er homohets å høre på engelske fotballtribuner.

Chelsea gikk tirsdag ut med en erklæring om at «en stor gruppe Manchester United-tilhengere» sto for «uakseptable homofobiske rop» før og under mandagens Premier League-kamp i London. En rekke United-fans ble bortvist fra Stamford Bridge på grunn av dette.

annonse

Justin Fashanu ble innlemmet i engelsk fotballs «Hall of Fame» på det som ville vært hans 59-årsdag. Han tok livet sitt i 1998.

For den talentfulle spissen ble livet som homoseksuell fotballspiller svært vanskelig, og han ble regelmessig hetset.

Justin Fashanu var et av engelsk fotballs største talenter på slutten av 1970-tallet. Han slo gjennom som Norwich-spiller og ble kjøpt av Nottingham Forest i 1981 for en million pund, en meget høy sum på den tiden. Overgangen ble ingen suksess, og manager Brian Clough skal ha frosset ham ut da han ble klar over Fashanus seksuelle legning.

annonse

Les også: Storbritannias første åpne, homofile fotballspiller til Hall of Fame

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon