Innbyggere i Beijing utenfor et apotek. Mer enn 2100 mennesker er døde som følge av koronasmitte i Kina. Foto: AP /Ng Han Guan / NTB scanpix.
annonse
annonse

Både den norske og svenske olympiatoppen har avlyst reiser til Kina i forbindelse med forberedelser til vinter-OL i 2022.

– Vi har avlyst en testtur for Ski 2022, som er et prosjekt for langrenn, skiskyting og kombinert, opplyser vinteridrettssjef Helge Bartnes i Olympiatoppen til NTB.

Beijing arrangerer vinter-OL fra 4. til 20. februar 2022.

annonse

Fra før er verdenscupløp i alpint avlyst på grunn av utbruddet av covid-19-viruset, og ifølge Bartnes er neste planlagte tur i forbindelse med vinterlekene i Kina satt til oktober i år.

Onsdag meldte den svenske olympiske komiteen at også den har innstilt flere reiser til Kina, ifølge nyhetsbyrået TT.

Norske myndigheter fraråder nå reiser til Kina som ikke er strengt nødvendige.

annonse

Kommende sommer arrangeres sommer-OL i Japan, der det har vært tre dødsfall som følge av virussmitte. Torsdag ble det kjent at et testarrangement for Paralympics måtte endres som følge av covid-19-utbruddet. Kun japanske deltakere ble invitert til testøvelsen i boccia, der det var meningen at også utøvere fra andre land skulle delta.

Myndighetene i Japan sier lekene vil gå som planlagt.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon