Marte Olsbu Røiseland veksler med Johannes Thingnes Bø under parstafett (single mixed) under VM i skiskyting 2020 i Anterselva. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

Det norske skiskytterparet Marte Olsbu Røiseland og Johannes Thingnes Bø forsvarte VM-gullet sitt på parstafetten i skiskyting. Tyskland tok sølvet.

– Veldig, veldig bra. Vi er fornøyd med skytingen til Johannes og Marte, sa den norske skytetreneren Siegfried Mazet på norsk til NRK.

Marte Olsbu Røiseland måtte tåle ett ekstraskudd på første liggende. Svenske Hanna Öberg var feilfri og gikk ut i tet. Den norske løperen var derimot rask i sporet og banket ned samtlige blinker på stående skyting.

annonse

Johannes Thingnes Bø gikk ut i ledelsen og økte inn til første skyting. Han måtte bruke ett tilleggsskudd og fikk selskap av sveitseren Benjamin Weger og tyske Erik Lesser.

På standplass måtte Thingnes Bø bruke alle tre ekstraskuddene sine og Sveits vekslet ut i tet med 1,5 sekunder ned til Tyskland og 6,6 ned til Norge.

Den norske kvinnen skjøt feilfritt på neste liggende skyting, men måtte tåle ett ekstraskudd på stående. Hun sendte lagkameraten 3,5 sekunder bak tyske Lesser på den siste etappen. De to kom likt inn til liggende skyting og gikk likt ut etter feilfri skyting.

annonse

Nordmannen kjørte derimot tøft ut på mellomrunden og fikk en luke til Lesser inn siste stående skyting. Med en kjapp og feilfri serie gikk han ut med 7,6 sekunder foran tyskeren. I mål skilte det 17,6 sekunder.

Franziska Preuss gikk også på det tyske laget.

Marte Olsbu Røiseland tok sin femte av fem mulige medaljer i VM. Hun har to gull og to bronse fra tidligere. Johannes Thingnes tok sitt annet gull og sin fjerde medalje. Det er også blitt to sølv på ham.

Det franske paret med Emilien Jacquelin og Anaïs Bescon tok bronsen og var 29,8 sekunder bak det norske laget.

Dorothea Wierer som kjemper med Olsbu Røiseland om å bli VM-dronning rotet seg litt bort på skytingen sin med hele åtte ekstraskudd og strafferunde. Det gjorde jobben for Lukas Hofer umulig.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon