I 2019 reiste flere norske studenter på utveksling enn noen gang før. Forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim mener skolene må gjøre det enklere for studentene å dra på utveksling. Arkivfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

I 2019 reiste flere norske studenter på utveksling enn noen gang før, men det er forskjeller på hvor mange studenter universitetene og høyskolene sender ut.

Norges handelshøyskole i Bergen topper listen over andelen uteksaminerte studenter som har vært på utveksling. I 2019 hadde 60 prosent av studentene hatt et utvekslingsopphold i løpet av studiene, ifølge tall fra Kunnskapsdepartementet.

Nederst på listen ligger NLA Høgskolen og Nord universitet, med en andel på 4 prosent.

annonse

NTNU i Trondheim var med 1.490 studenter den skolen som sendte tallmessig flest studenter på utveksling i fjor, og dette utgjør 20 prosent.

Forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H) mener universitetene og høyskolene må forbedre utvekslingstilbudet.

– Det blir for dumt at hvor du studerer avgjør om du drar på utveksling eller ikke. Universitetene og høyskolene må bli flinkere til å gi informasjon om utenlandsopphold og gjøre det enklere for studenter å ta valget om å reise ut, sier Asheim i en pressemelding.

Australia er den mest populære utvekslingsdestinasjonen blant norske studenter.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon