Venstre-leder Trine Skei Grande.Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
annonse
annonse

Regjeringen vil videreføre og styrke innsatsen mot negativ sosial kontroll og æresrelatert vold med en ny handlingsplan fra 2021.

– Å sikre at barn og unge får leve i frihet fra negativ sosial kontroll og æresrelatert vold er en av de viktigste frihetskampene i vår tid, sier kunnskaps- og integreringsminister Trine Skei Grande i en pressemelding.

Den nye handlingsplanen får tittelen «Frihet fra negativ sosial kontroll og æresrelatert vold».

annonse

Med handlingsplanen ønsker regjeringen å øke oppmerksomheten om hjelpebehovet blant nyankomne flyktninger og innvandrere, for å forebygge tilfeller av sosial kontroll og æresrelatert vold tidligere.

– Negativ sosial kontroll, æresrelatert vold og tvangsekteskap er alvorlige hindringer for integrering. Barn og unge som vokser opp i Norge skal få leve frie og selvstendige liv, understreker Grande.

Det nasjonale kompetanseteamet mot tvangsekteskap, kjønnslemlestelse og negativ sosial kontroll hadde 595 nye saker i 2018, noe som er økning på 50 prosent sammenlignet med 2015.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon