Collage. President Donald Trump holder tale under valgkampstevnet i Phoenix, Arizona, 19. februar, 2020. Innrammet: Michael Bloomberg. Foto: Scanpix.
annonse
annonse

President Trump kom med flere stikk mot milliardær, tidligere New York-borgermester og demokratisk presidentkandidat, Michael Bloomberg, på onsdag. 

I et stappfullt lokale – Veterans Memorial Coliseum – i Phoenix, Arizona, gikk USAs president til frontalangrep mot milliardær og presidentkandidatrival, Michael Bloomberg, før han skrøt av USAs sterke økonomi under sin presidentperiode. Til slutt gikk Trump i strupen på Demokratene som han kalte for «ekstreme».

Publikum var ekstatisk etter alle målestokker.

annonse

– Heitere enn Trump

Men før presidenten begynte å tale om politikk til den den enorme forsamlingen, hyllet han en veteran fra Andre verdenskrig, som hadde valgt å ta turen til Trumps valgkampstevne.

Krigshelten Irvin Julian, var såpass skjør at han måtte bli båret inn av to andre Trump-tilhengere men det stoppet ikke veteranen. Entréen til den eldre mannen ble fanget opp på et videoklipp, som raskt gikk viralt på sosiale medier.

annonse

– Jeg vet ikke om han vet det. Akkurat nå er han den heiteste kjendisen i verden. Kanskje til og med heitere enn Trump. Han er overalt på TV, til og med «falske nyheter CNN» hadde ham på, sa Trump om Irving Julian.

«Mini Mike»

Deretter gikk Trump i strupen på Bloomberg. Han gjorde spesielt narr av høyden til av den tidligere New York-borgermesteren, ved å insinuere at han trengte å stå på bokser for å nå opp til de andre debattantene under den demokratiske presidentkandidatdebatten, som fant sted samme dag som valgkampstevnet til presidenten.

– Demokratene har fått et nytt medlem av mannskapet, «Mini Mike». Ingen bokser, vi kaller ham «ingen bokser», sa presidenten.

Les også: Republikansk kongressmedlem: Demokratene gikk etter Trump for å beskytte seg selv

annonse

Trump latterliggjorde også Bloomberg for å ha kjøpt og betalt sitt presidentkandidatur:

– «Mini Mike» har brukt 411 millioner dollar så langt. Jeg hører at han får juling i natt. Han har brukt alle disse pengene, og har kanskje 15 prosent oppslutning. Hei, falske nyheter, hvor stor oppslutning har han? De vil ikke fortelle deg sannheten, sa han.

Til angrep på MSNBC

Trump rettet deretter fokus mot MSNBC, som modererte og sendte den demokratiske debatten på amerikansk TV. Presidenten kalte nyhetskanalen for «det venstrevridde nettverket ‘MSDNC’», i en referanse til demokratenes nasjonale komité – kjent som DNC – som leder det daglige arbeidet i Det demokratiske partiet.

Les også: Trump ville spist Bloomberg levende

– MSDNC er verre enn CNN, og de er alle ganske dårlige, sa han mens publikum buet.

Aksjemarkedrekorder

Under talen sin, fokuserte Trump mest på sine økonomiske meritter, og viste til at det amerikanske aksjemarkedet har satt hele 144 rekorder under administrasjonen hans.

– Fra landlige samfunn til indre byer, utvider vi den amerikanske velsignelsene. Vi skapte 225.000 jobber i forrige måned, så dere det?, spurte han retorisk.

Artikkelen fortsetter

Trump skrev «den mest likte persiske tweeten» i Twitters historie – med enorm margin

Industrijobber

Deretter sendte Trump et stikk til tidligere president Barack Obama, som en gang hevdet at Trump ville trenge en «tryllestav» for å hente industrijobber tilbake til USA.

– Mange sa at industrijobbene aldri ville komme tilbake. Ikke sant? At man trenger en «tryllestav» for å få dem tilbake. De kom tilbake, skrøt Trump.

Arbeidsledighet

Trump viste videre til at arbeidsledigheten i USA er på sitt laveste nivå på 51 år, og at den gjennomsnittlige arbeidsledigheten under hans presidentperiode er den laveste under en amerikansk president i registrert historie – inkludert for minoriteter.

– Vi har registrert rekordlav arbeidsledighet for afroamerikanere, latinamerikanere, kvinner, veteraner, funksjonshemmede og arbeidere uten vitnemål fra videregående skole, presiserte han.

Velferd

Trump sa også at administrasjonen hans hadde flyttet 10 millioner mennesker vekk fra velferdsordninger og inn i arbeidsmarkedet.

Les også: Meningsmåling: Trump slår alle de demokratiske presidentkandidatene

– Med glede! De har jobber, og de elsker å gå på jobb, og hvis de ikke liker den jobben de har, kan de få en annen, fordi firmaer sulter etter å få gode ansatte, sa han.

Energiuavhengighet

Trump skrøt også sin dereguleringspolitikk, som han mener er grunnen til at USA har oppnådd energiuavhengighet for første gang i historien.

– Slike vakre ord, sa Trump om USAs posisjon som en energiuavhengig stat.

– Ekstreme demokrater

Til slutt gikk Trump til angrep på Det demokratiske partiet, men spesielt Verment-senator Bernie Sanders, som er langt ute på venstresiden i politikken i amerikansk målestokk.

Les også: Meningsmåling: Bernie Sanders leder med tosifrede tall over nærmeste demokratiske rival nasjonalt

– Demokratene er mer ekstreme enn noen gang tidligere. Det føyer seg etter «Gærne Bernie», sa Trump.

Helsepolitikk

Trump fokuserte deretter på helsepolitikk, som er et veldig viktig tema for amerikanere flest. Han hevdet at 180 millioner amerikanere ville miste dekning under Sanders’ nye helseplan.

– De sosialistiske Demokratene ønsker å ødelegge amerikanske helsetjeneste. Vi forsøker å beskytte den, sa han.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon