Illustrasjonsbilde. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Overskriften idag forklarer en overhengende fare jeg lenge har vært opptatt av. Hvilket fikk meg til å skrive Resett-kronikken: «Erna Solberg avsatte seg selv» et innlegg som ble rimelig godt mottatt.

Som imidlertid fra meg var «øyeblikks-inspirert» av statsministerens faretruende utsagn nylig under sikkerhetskonferansen i München. En tilstedeværelse der som sannsynlig hadde noe med hennes personlige og regjeringens for tiden meget kostbare anstrengelser å gjøre. Nemlig å oppnå en for Norge og for «noen» personer en ren «prestisjeposisjon» i FNs Sikkerhetsråd. Ikke vet jeg, men jeg aner noe underkommunisert her.

Artikkelen fortsetter under

annonse

Erna Solberg avsatte seg selv

På samme nettsted dagen etter ble Lene Westgaard-Halle, Stortingsrepresentant for det borgerlige Høyre, av Lars Akerhaug referert. Hun tok et forbausende oppgjør med sitt partis konservative fløy. Men flott – ut i åpent lende for alle nå å se hva Høyre består av, et meget «tidsriktig» parti akkurat som SV på lag med klimahysterikere. Hva vet forøvrig Westgaard-Halle om hva konservative nordmenn mener om klima? Ja, egentlig, vet hun selv mye om temaet? Folk behøver da neppe være utagerende «hysteriske» for å bli akseptert i det gode selskapet? Dette synes dessverre politisk korrekt tullprat fra en antatt flink ung politiker. Men hun holder seg klart innenfor stimen.

Les også: Erna Solberg har skremt oss konservative

annonse

Men slik ødelegges altså Høyre – både innenfra og ovenfra – det vil si med en Norge-likegyldig høytflyvende, liberal verdensborger helt på topp. Høyrepolitikere synes dessverre å mangle en nødvendig ydmykhet overfor sine velgerne – noe de tydeligvis altfor lenge har tatt for gitt. Men arrogansen vil nok beklages etter neste valg. Uten et nær militært «Høyre-om» spår jeg partiet til 10% oppslutning. Og et såpass bra resultat grunnet kun tregheten i velger massen.

Nasjonen Norge, som Sverige, er ille ute etter sistnevntes to meget forfeilede statsministres utradisjonelle og unasjonale kjørebaner, det vil si Reinfeldt og Løflen. Et gammelt, godt naboland på god vei nå mot det totale multikulturelle kaos. Noe norske riksmediene ikke advarer oss mot. Mon tro hvorfor, unner de oss kanskje samme ulykkelige skjebne? Og aller verst, alle de norske politikere vet innerst inne om realitetene altfor godt, men tør ingenting. Derfor og respektfullt tør jeg herved og utvilsomt på manges vegne be den dyktige Siv Jensen – til fedrelandets nå antatt beste, uselvisk og patriotisk – om å vike plass for nye krefter. Lytt til gamle Carl I. Hagen, han vil Norge og partiet til topps. Han vil partiet og fedrelandet også det beste, det vet jeg.

Les også: Jeg mener ikke å fornærme Erna, men…

Siv Jensen, vi traff hverandre kort på ditt Stortingskontor før valget i 2013. Vær sikker, på ingen måte har jeg noe imot deg. Men tiden og velgerne trenger nye ansikter og en annen og langt tydeligere nasjonalstreng politikk. Deri ligger FrPs sjanse, at folk flest skal kunne tro på forandring og igjen på en bedre samfunns orden. Altså likhet for loven også med her tenkes de fremmede. Og ikke minst, for å stoppe denne «utforkjøringen», før det er for sent. Herved, Siv Jensen, en erkjennelse fra konservative meg – som unge Westgaard-Halle antyder kanskje er noe bakstreversk – hva nå hun måtte mene med det.

 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon