Suketju Mehta er ikke fornøyd med oppholdstillatelse, han vil eie landet han har innvandret til. Foto: Pako Mera/Shutterstock
annonse
annonse

Økonomen Jennifer Hunt forteller om da hun nylig besøkte Tyskland og fikk høre hvordan folk bruker det liberale argumentet for ikke å slippe inn flyktninger.

«Hvis vi slipper inn disse menneskene, kommer vi til å få ekstrem-høyre i regjering.»

Hunts svar til dem var: «Hvis dere ikke slipper inn disse menneskene, har dere allerede blitt en ekstrem-høyreregjering.»

annonse

Dette er nivået på en kronikk hos fagforeningen LOs magasin Agenda. Det er en slags oversatt kronikk av Suketu Mehta, i forbindelse med utgivelsen av norsk utgave av hans bok: «Dette landet er også vårt – En innvandrers manifest».

Kronikken er overfylt av de vanlige, klisjeaktige påstandene. Orban har «nesten rasert landets frie presse og de fleste andre liberale institusjoner». Og stakkars, uskyldige George Soros, liksom.

Eller Østerrike, «hvor nynazistene i den regjerende koalisjonen vil avvise barnehagebarn som ikke kan tysk. Eller se på Italia, hvor den fanatiske anti-immigrant-koalisjonen som overtok makten, nå har gått løs på romfolket».

Det handler om «fryktpropaganda». Som om innvandringens problemer er et fantasifoster. Som om bombene i Malmø er en «sosial konstruksjon». Som om serievoldtektene av hundretusenvis av unge jenter i UK er en performance.

annonse

Hva med Bataclan? Er over 100 lik i gatene kun propaganda? Var Nice et trafikkuhell?

Les også: Vår sentimentale tidsalder – i lys av Nietzsches «siste menneske»

Jøder, Trump og Brexit

«Jøder som flyktet fra det nazi-okkuperte Europa, var forløpere for dagens globale migranter», skriver Mehta. En rimelig tonedøv sammenligning, siden vi nå snakker om en massiv strøm av mennesker til Europa. Men jødene er nok en gang på flukt. Paris og Malmö er i ferd med å tømmes for jøder.

Vesten ødelegges ikke av innvandrere, men av frykten for innvandrere, mener Mehta. Og selvsagt er det innvandrerne som eier landet, vi har jo gitt det bort. Det handler om «kolonialismens arv». At islam koloniserte Spania i 700 år problematiseres selvsagt ikke. At hele Nord-Afrika fortsatt er kolonisert av islam er visstnok helt greit. Eller hva med Groruddalen?

annonse

Mehta er født i Calcutta, men er ikke fornøyd med å bare bo i New York. Han vil eie New York, og alle som reagerer på dette er rasister og fascister.

Brexit er rasisme. Trump er rasist. Trump er polariserende, skriver Mehta. Ikke Clinton, som kalte en stor andel av folket for «deplorables». Ikke «komikeren» som stilte opp med Trump som avhugget hode. Ikke Demokratene, som siden valgnatten 2016 har gjort alt de kan for å hindre Trump i jobben sin. Ikke Madonna, som drømte om å sprenge det hvite hus i luften, iført en strikkelue utformet som en vagina.

Hatet mot Trump gjør motparten blinde. De går glipp av åpenbare morsomheter. Store deler av venstresiden eier ikke humor. Alt er så alvorlig, og debatten må stenges slik at ingen av de venstreliberale snøfnuggene får et panikkanfall.

Les også: Sigrid Bonde Tusvik bør bruke tiden sin på noe hun kan – og det er ikke humor

Mehta gjør et poeng av at folk generelt tror det er flere innvandrere enn det i realiteten er. Vel: Kan det ha noe med den voldsomme overrepresentasjonen på absolutt alle negative statistikker?

Hvor stor andel av gjengvoldtekter står urbefolkningen i Sverige for? Hvor mange etniske svensker kaster granater på folk?

Hvor mange etniske briter deltok/deltar i industriell voldtekt av sårbare unge britiske jenter? Hvor stor andel av sosiale utgifter går til den delen av befolkningen i Europa som har innvandret? Mehta vet nok, men vil ikke snakke om slikt.

«Enhver majoritet er sammensatt av et sett med ulike minoriteter. Hvis man i Israel er ute etter å slå ned på palestinere og afrikanere, så er liberale jøder de neste på listen», skriver Mehta.

annonse

Hvor lenge tror han Israel hadde overlevd med åpne grenser? Når man har politiske motstandere som har som uttalt mål at din eksistens skal opphøre, så må liberale verdier vike.

Det er mulig Erna Solberg ikke syns nordmenn har noen spesielle rettigheter til eget land, slik hennes uttalelser i München tolkes av Document. Men tross alt tviler jeg på at et flertall av befolkningen mener noe slikt.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon