Skjermbilde Facebook
annonse
annonse

Knut Amundsen har fått nok av klimahysteriet. Han opprettet Facebook-gruppen «Folkeopprøret mot klimahysteriet» som på to uker har fått 100 000 medlemmer. Nå har NRK satt eksperter på saken som analyserer Amundsen og hans likesinnede. Det de finner «bekymrer» dem .

– Folk ringer meg hele dagen. De har lest i avisen, på ABC Nyheter, på NRK og TV 2. Alle støtter meg 110 prosent, sier Amundsen til NRK.

Grete Hovelsrud er klimaforsker og professor i miljøsosiologi (hva nå det enn er?) ved Nord universitet. Hun har merket seg at «folkeopprør»-gruppen plutselig har tatt av, og hun «liker ikke det hun ser,» skriver NRK.

annonse

– Som forsker synes jeg det er veldig trist at vi ikke kan ha skikkelig debatt om løsningene, i stedet for at det blir skutt ned som hysteri. Jeg føler meg ikke spesielt hysterisk, og ingen av de jeg kjenner er det heller. Vi er bare veldig bekymret, sier hun.

Les også: Folk raser mot klimaklokke: Farlig og kun for en politisk agenda

NRK skriver at Hovelsrud prøver etter beste evne å forstå hva det er som gjør at så vidt mange mener at kampen mot klimaendringene har blitt «hysterisk».

annonse

– Jeg har lurt veldig på hva dette er? Hvorfor kaller noen dette for hysteri, når vi hele tiden har nye bevis på at klimaendringene er på gang over hele kloden. Hvorfor er det noen som skal være så reaksjonære at de skal late som det ikke skjer? spør hun.

Forskeren tror det finnes flere svar, forteller NRK oss:

– Det er mye mer behagelig å tro at det er et hysteri, enn å ta problemet på alvor. Realitetene der ute er vanskelig å håndtere, det skjønner jeg. Alt det vi gjør påvirker klimaet, og det er vanskelig å takle, sier hun.

– Trussel mot demokratiet

Sosialantropolog Martin Thomassen ved NTNU sier til NRK at Facebookgruppen til Amundsen og dens motreaksjon i form av «Folkeopprøret mot folkeopprøret mot klimahysteriet» handler om «tiden vi lever i, måten vi kommuniserer på og hvor vi får tak i informasjon».

Ifølge Thomassen får det konsekvenser når vi samler oss i grupper der alle har samme standpunkt, skriver NRK.

– Det er en trussel mot demokratiet. Demokratiet er basert på å slippe til folk i en gjensidig meningsbrytning der man hører på hverandres standpunkt. Det finnes heller ikke et mellomstandpunkt og de som graver seg ned i disse skyttergravene virker ufravikelige i standpunktet de graver seg ned i, sier han.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon