Mer enn 400 tilfeller av det nye koronaviruset er blitt oppdaget i fengsler over hele Kina. Bildet viser et fengsel i den vestlige Xinjiang-provinsen. Foto: Ng Han Guan / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Flere enn 400 tilfeller av det nye koronaviruset er blitt oppdaget i fengsler en rekke steder i Kina.

I Hubei, den sentrale provinsen der viruset først ble påvist i desember i fjor, er det påvist ​271 smittetilfeller i fengslene, inkludert 220 som tidligere ikke har vært kjent.

Avisa Hubei Daily skriver at 230 av de smittede befinner seg i ett enkelt fengsel, kvinnefengslet i provinshovedstaden Wuhan. Fengselsdirektøren er avsatt for ikke på ha gjort nok for å forhindre utbruddet, mens de 41 andre tilfellene stammer fra et fengsel i Shayang fylke i Hubei.

annonse

Samtidig har sju vakter og 200 innsatte testet positivt for viruset i Rencheng fengsel i Shandong-provinsen øst i landet, ifølge provinsens helsekommisjon.

Xie Weijun, som leder justisdepartementet i Shandong, har fått sparken under utbruddet sammen med sju andre i ledelsen i provinsens fengselsadministrasjon.

Ytterligere 34 tilfeller er oppdaget i Shilifeng fengsel i den østlige Zhejiang-provinsen. Her er også fengselsdirektøren og en annen tjenestemann oppsagt.

annonse

Tidligere fredag opplyste myndighetene i Hubei ​​at det torsdag at det til sammen var oppdaget 411 nye tilfeller av viruset.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon