55 prosent skulle gjerne hatt mer snø, mens 32 prosent sier de gleder seg over at det er mindre snø enn det pleier i Norge, ifølge en undersøkelse. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse
annonse

55 prosent skulle gjerne hatt mer snø, mens 32 prosent sier de gleder seg over at det er mindre snø enn det pleier i Norge, ifølge en undersøkelse i Dagbladet.

Undersøkelsen er gjennomført av Ipsos og 938 personer fikk spørsmålet før vinterferien: «Det har vært en mild vinter uten mye snø. Hvilken av disse beskrivelsene passer best for deg?» etterfulgt av svaralternativer.

Mens en av tre svarte «jeg gleder meg over at det er mindre/ingen snø», svarte altså over halvparten «jeg skulle gjerne hatt mer snø».

annonse

Ifølge Dagbladet er savnet størst i Midt-Norge, der hele 69 prosent gjerne skulle hatt mer snø, mens bare 20 prosent gleder seg over at det er mindre snø enn vanlig.

På landsbasis var det 12 prosent som svarte at det var snø der de bodde, så spørsmålet om savn eller glede var ikke relevant – noen av landets innbyggere har faktisk snø så det monner, også i år. Det gjelder særlig i Nord-Norge, der hele 70 prosent sier at spørsmålet ikke er relevant for dem. De har tilsynelatende nok snø, og litt til.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon