Sveinung Rotevatn. Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn mener at klimaendringene er fremdeles menneskeskapte selv om over 100.000 mennesker har meldt seg inn i Facebook-gruppen «folkeopprøret mot klimahysteri».

Han forstår at menneskeskapte klimaendringer er ubehagelig for mange, men at diskusjonen må sentrere rundt hvilke tiltak man skal gjøre, og ikke om det er en menneskeskapt klimakrise eller ikke.

– Det er kanskje en litt ubehagelig sannhet å ta innover seg, men menneskeskapte klimaendringer slutter ikke fordi en melder seg inn i en Facebook-gruppe. Du er nødt til å gjøre noe med det, sier Rotevatn til NRK.

annonse

Artikkelen fortsetter under.

Rotevatn har ikke tid til å diskutere om klimaendringene er menneskeskapt

Men Amundsen opprettet «folkeopprøret mot klimahysteri» på grunn av Rotevatns klimamål, og nå har Facebookgruppen over 120 000 medlemmer.

annonse

– Nok er nok. Nå må det en debatt til, sier Amundsen til NRK.

At alle forskerne er enig at klimaendringene er menneskeskapte betviler Amundsen. Men klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn forteller at det er hevet over enhver tvil at klimaendringer er menneskeskapte.

Les også: Sveinung Rotevatn bløffet på direkten, hevdet Resett aldri har tatt kontakt

– Vi må diskutere løsninger, og ikke om vi har et problem, mener Rotevatn.

– Du sier til VG at du ikke har tid til å diskutere de fremstillingene som Amundsen tar opp, men må du ikke bruke litt tid på det også, for å få med alle?, spør NRK.

– Jeg har all tid til å diskutere både med Amundsen og andre hvordan vi skal gjennomføre klimapolitikk, hvor mye Norge skal gjøre, hvilke tiltak Norge skal bruke. Det jeg ikke har tid til, er å diskutere hvorvidt jorda er flat eller ikke. Det er faktisk ikke noe vitenskapelig grunnlag for å hevde at det som nå foregår er helt naturlige svingninger som ikke har noe med menneskelig aktivitet å gjøre. Det er hevet over tvil, konstaterer Rotevatn.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon