Klimaminister Sveinung Rotevatn ønsker ikke å diskutere med klimaskeptikere. Foto: NTB scanpix.
annonse
annonse

Stortingsrepresentant Lene Westgaard-Halle (H) mener barnas fremtid er i fare ettersom tusenvis av nordmenn har meldt seg inn i en Facebook-gruppe mot klimahysteriet. Også klimaminister Sveinung Rotevatn reagerer negativt.

På få dager har Facebook-gruppen «Folkeopprøret mot klimahysteri» fått flere titalls tusen nye medlemmer. Over 120 000 har meldt seg inn i gruppen, der det diskuteres heftig om klimahysteriet i Norge.

Flere uttrykker dyp frustrasjon over hvordan blant annet norsk media dekker klimasakene, og hevder de sprer klimafrykt i befolkningen.

annonse

Artikkelen fortsetter.

Folkeopprøret mot klimahysteriet passerer 100.000 følgere

Ødelegger for barna

annonse

Den voldsomme tilveksten av nye medlemmer i Facebook-gruppen bekymrer flere stortingspolitikere. Høyres Lene Westgaard-Halle mener barnas fremtid står i fare på grunn av «klimafornektere», som hun omtaler som konspirasjonsteoretikere.

– Det er lite humor i det klimafornekterne både står for og skriver i sosiale medier. Det er egentlig ganske tragisk, fullt av konspirasjonsteorier og ødeleggende for fremtiden til barna våre, skrev hun på Facebook.

Svaret provoserte mange i kommentarfeltet. Blant de som reagerte var Document-skribent og Frp-politiker Kent Andersen.

– Sa dama som selv konspirerer for å spre skrekk, panikk og angst i samfunnet, basert på religiøst hysteri. Du er ikke sann. Og du skal avsløres, svarte han.

– Hevet over tvil

Også klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V) reagerer negativt på at over 100 000 nordmenn har meldt seg inn i en gruppe mot klimahysteri.

I et intervju med NRK forteller han at det er «hevet over enhver tvil at klimaendringer er menneskeskapte», og sender samtidig et stikk til Knut Amundsen, mannen som driver Facebook-gruppen.

annonse

– Jeg har all tid til å diskutere både med Amundsen og andre hvordan vi skal gjennomføre klimapolitikk, hvor mye Norge skal gjøre, hvilke tiltak Norge skal bruke. Det jeg ikke har tid til, er å diskutere hvorvidt jorda er flat eller ikke. Det er faktisk ikke noe vitenskapelig grunnlag for å hevde at det som nå foregår er helt naturlige svingninger som ikke har noe med menneskelig aktivitet å gjøre. Det er hevet over tvil, uttalte Rotevatn til NRK.

NRK har av uvisse årsaker ikke linket til Facebook-gruppen i sin artikkel.

Les også: Rotevatn oppfordrer norske annonsører å boikotte nettavisen Resett

Venstre-politikeren mener at de som ikke tror på menneskeskapte klimaendringer er en liten minoritet.

– Jeg tenker at antall følgere på en Facebook-gruppe mot et litt uklart definert klimahysteri, er et ganske upresist mål på hva som er oppfatningen i befolkningen generelt. Det vi ser i våre undersøkelser er at i underkant av 10 prosent av befolkningen mener at klimaendringer ikke skjer, eller at menneskelig aktivitet ikke påvirker klimaet.

Du kan besøke Facebook-gruppen ved å klikke her.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon