Illustrasjonsbilde. Foto av: CHAIDEER MAHYUDDIN / AFP) /
annonse
annonse

Blir opplært til ikke å vise noen nåde overfor de som bryter med Allahs lover. 

Flere medier har rapportert om hvordan man i Aceh i Indonesia har begynt å bruke kvinner når piskeslag skal utdeles etter sharialovene i den delvis selvsstyrte provinsen. 

South China Morning Post beskriver hvordan en maskert kvinne nølende nærmer seg den «skyldige», en ugift kvinne som ble tatt sammen med en mann på et hotellrom. 

annonse

Les også: Resett kartlegger: Dette er Islam Nets internasjonale støttespillere (+)

I Aceh er dette en forbrytelse og provinsen har et eget shariapoliti og egne shariadomstoler, islamske lover basert på Koranen og hadith, beretningene om profeten Mohammads liv. 

Nå har det imidlertid blitt noe mer likestilling, det er ikke lenger kun menn som gjennomfører de brutale shariastraffene, som pisking av personer tatt for «utukt». 

Kvinnen som skal utdele piskeslagene nøler, men så hever hun stokken. Og slår. 

Etterpå får hun skryt fra politisjefen. 

Landets sentrale myndigheter har forsøkt å få slutt på fysisk avstraffelse som straff for pengespill, utroskap, utenomekteskaplig og homofil sex og å drikke alkohol. På gatene patruljerer shariapolitiet, stadig på jakt etter de som bryter islams påbud. 

Nå har imidlertid landet fått åtte kvinner til å gjennomføre straffene. De blir opplært til ikke å vise noen nåde når de håndhever Allahs lover. 

Les også: Som en av de første i Norge stod hun fram som niqabbruker – deretter reiste hun til Syria (+)

Menneskerettighetsorganisasjoner har også protestert, men så langt til ingen nytte. Provinsmyndighetene insisterer at målet med avstraffelsene ikke er å skade noen, bare å få dem til å føle seg skamfulle. 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon