Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Fylkesleder Rita Kristin Veland anklager MDG for å drive «skremselspropaganda», og velger å trekke seg i protest.

I senere tid har Miljøpartiet De Grønne (MDG) etter manges mening blitt mer ytterliggående og ekstremt. Dette synet har nå fått feste innad i partiet.

Etter et intervju med Stavanger Aftenblad melder fylkeslederen i Rogaland MDG, Rita Kristin Veland, at hun nå velger å trekke seg fra sine verv og melder seg ut av partiet.

annonse

Les også: Flere politikere reagerer negativt mot Facebook-gruppen «Folkeopprøret mot klimahysteri»

– Etter 32 år velger jeg å gå ut av et parti som etter min mening nå fremstår som radikalt med sin skremselspropaganda, sier Veland til avisen.

Veland mener partiet bedriver rene «dommedagsprofetier». Til Stavanger Aftenblad gir hun flere eksempler på ekstreme holdninger i MDG:

annonse

«Dersom man ikke selger bilen og slutter å spise kjøtt, er man klimafornekter».

I MDG har man lenge ønsket å bestemme hvordan folk skal leve, og detaljregulere hverdagen for innbyggerne i landet. Dette er noe den tidligere fylkeslederen reagerer på, ifølge Stavanger Aftenblad.

Les også: NRK intervjuer seg selv – «ekspert» i statskanalen advarer mot Facebook-gruppe mot klimahysteri

Veland sier at «skam» har blitt altfor sentralt for MDG. «Kjøttskam, flyskam, bilskam, oljeskam og jordbruksskam», ramser hun opp.

Videre mener Veland at det er naivt å sette en sluttdato for oljeindustrien, og synes at det er etterspørselen som burde bestemme.

– Vi er avhengig av olje og gass. Dette må fases ut på naturligvis etter etterspørsel, sier hun.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon